Annonce
Sport

Otte måneder og 22 dages træning kulminerer søndag: - Det er en gylden mulighed for at skabe et godt minde

Svendborg Rabbits er klar til bronzekamp mod Randers Cimbria. Arkivfoto: Kim Haugaard/Jysk Fynske Medier
Der er gået fire år, siden Svendborg Rabbits sidst spillede om medaljer i Basketligaen. Nu står sydfynboerne igen i en medaljekamp, der er første skridt på vejen mod større mål.

BASKETBALL: Det er en klassiker i diverse sportsfilm. Træneren, der før den afgørende kamp giver sine spillere den store, motiverende peptalk.

Og netop sådan én har Svendborg Rabbits-direktør Troels Mortensen givet spillerne før søndagens bronze-brag mod Randers Cimbria.

Det er nemlig første gang siden bronzemedaljerne i 2016/17-sæsonen, at klubben spiller om liga-medaljer. Og første medaljekamp overhovedet for klubben siden pokalfinalen i februar 2019, hvor det endte med sølvmedaljer.

Annonce

- Vi er klar. Drengene glæder sig. Vi vil ufatteligt gerne have en bronzemedalje, siger Troels Mortensen til Sport Fyn og tilføjer:

- Nu har vi trænet i otte måneder og 22 dage, og i morgen bliver det hele afgjort. Det her er en mulighed for at skabe nogle minder, fordi mange af dem højst sandsynligt ikke kommer til at se hinanden igen i fremtiden. Nogen rejser måske hjem eller til andre ligaer. Nogen skal måske studere.

- Så det er en rigtig god mulighed for at skabe et minde, de altid kan huske tilbage på med noget glæde. Man husker ofte tilbage på gode minder, og det her er en gylden mulighed for at se tilbage på en rigtig god sæson og forhåbentligt stå tilbage med en bronzemedalje.

Førsteudfordrer

Og bronzekampen er første skridt på vejen mod større mål for det sydfynske basketflagskib.

Målsætningen med klubbens nye træner Jimmy Moore var at komme i top fire i denne sæson.

- Den målsætning er opfyldt. Vi er dér, hvor vi skal være, og så skal vi tage små bidder for at komme videre. Jeg tror, at vi er tilbage i finalerne snart, melder Troels Mortensen med en god mavefornemmelse.

- Det skal kulminere i sæson fire med Jimmy, men det kræver hårdt arbejde, og der skal bygges på. Jeg melder ikke ud, at vi skal have guld næste år, men vi skal tilbage og være førsteudfordrer til Bakken Bears, siger han og fastslår, at det i første omgang kræver en stor portion vilje og gejst at besejre Randers og sikre klubbens første metal i flere år.

Kampen spilles søndag klokken 15 i Arena Randers.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce