Annonce
Rejser

Otte fynske ruter med kultur og natur

Fyn er rig på mange forskellige slags oplevelser, og det skal de otte nye natur- og kulturruter være med til at synliggøre. Her Gyldensteen Strand. Foto: Børge Pedersen

Kør på skinnecykel på Assensbanen, gå i malernes fodspor i Svanninge Bakker, tag et nærmere kig på sporene fra et af vikingetidens store magtcentre omkring Kerteminde Fjord.

Der er mange grunde til at tage på ferie eller en dagsudflugt på Fyn, og nu har Kulturregion Fyn præsenteret otte natur- og kulturruter, som måske gør det lidt lettere at lægge en plan for turen. De tre ovenstående er alle inkluderet, og det er værd at notere, at de otte temaer spænder så vidt, at der bør være noget for næsten alle. For eksempel får man - hvis man følger ruterne - også mulighed for at besøge fynske slotte og at gå på opdagelse i Odenses fortid. Og så er det oplagt at forlænge med klassiske storbyoplevelser som café- og restaurantbesøg, shopping osv.

De otte ruter kan downloades som pdf-filer og er i øvrigt en videreudvikling af ruterne fra app'en Historiejagt Fyn. Flere ruter er i øvrigt på vej, oplyser Kulturregion Fyn. De omhandler Ærø, Langeland og Nyborg Slot.

Læs mere på fynskefodspor.dk. /thor

Fyn er rig på mange forskellige slags oplevelser, og det skal de otte nye natur- og kulturruter være med til at synliggøre. Her runestenen Glavendrupstenen, som blev fundet i 1806. Foto: Jens Wognsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce