Annonce
Erhverv

Ostepulver i 50 år: Kerry åbner dørene for tidligere medarbejdere

Kerry åbner dørene for tidligere mejdarbejdere. Arkivfoto: John Fredy
Tidligere medarbejdere på Kerry også fra dengang virksomheden lå på Nørregade i Glamsbjerg og hed Kavli eller noget helt tredje bydes indenfor, når Kerry 9. december markerer, at det er 50 år siden, fabrikken slog sig på ostepulver.
Annonce

Glamsbjerg: Engang et almindeligt mejeri, der producerede mælk, smør og ost især af mælk fra egnens herregårde - i dag en ostepulverfabrik, der indkøber osterester i 94 smagsvarianter fra producenteren og forvandler dem til et tørt pulver, der bruges som koncentrerede smagsgivere i fødevareindustrien, fra ostesnacks til færdigretter og sågar japanske is. Sammen med Lactosan i Ringe leverer Kerry i Glamsbjserg i dag mellem 50 og 70 procent af verdens produktion af ostepulver.

Det var i 1906, at Jens Christian Gormsen åbnede dørene til det private Glamsbjerg Mejeri på Nørregade. Efter hans død i 1941 overtog hans søn Richard Gormsen roret, hurtigt kom andre ejere ind over. Blandt andre Otto Mønsted, der førte smelteosten med sig, og norske Kavli, der kom til senere med en langtidsholdbar smelteost, der blev den helt store salgsvare. Kavli, som mejeriet nu hed, var Glamsbjergs største arbejdsplads i 1950'erne og 60'erne med 120 ansatte.

Måske der blandt læserne er en af dem, der kunne tænke sig at kigge indenfor på den moderne ostepulverfabrik Kerry, som mejeriet har udviklet sig til. Siden 1987 har adressen været Toftegårdsvej i Glamsbjerg. Hertil flyttede virksomheden, da pladsen var blevet for trang og produktionsapparatet for nedslidt. Ejeren har siden 2004 været Kerry Ingredients.

Annonce

Tilmelding

Mandag 9. december klokken 14-16 marker Kerry, at det i år er 50 år siden, ostepulver-eventyret begyndte, og i den anledning inviteres tidligere medarbejdere på kaffe, lagkage, en rundvisning og en tur ad mindernes boulevard i form af en plancheudstilling lavet til lejligheden.

Interesserede skal melde sig til hos Lene Brylle på tlf. 63 72 15 14 senest 2. december.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Sådan ser økonomien ud i din kommune: Forsigtig optimisme hos fynske borgmestre

Fyn For abonnenter

Analyse: Nyd ferien - Fynske borgmestre vender tilbage til bedre, men usikker økonomi

Annonce