Annonce
Odense

Orkestre frygter at skulle betale for Vollsmoses udvikling

Odense Skole og Ungdomsorkester er traditionelt med, når juletræet tændes på Flakhaven, og næste år er allerede booket. Tilskuddet står til at forsvinde sammen med 2020. Arkivfoto: Kim Rune
By- og Kulturudvalget beslutter tirsdag morgen, hvordan den ambitiøse plan for Vollsmose skal finansieres.

Medlemmerne af By- og Kulturudvalget kan tirsdag morgen se frem til en musikalsk modtagelse på Odense Slot.

De tre ungdomsorkestre - Odense Skole og Ungdomsorkester, Odense Tamburkorps og Odense Pigegarde - forsøger at sammensætte instrumenter nok til at kunne spille en march for politikerne, inden de skal til møde, hvor netop de tre orkestre står til at blive sparet væk.

Som led i den sidste Vollsmoseplan foreslår forvaltningen, at orkestrene sammen med en pulje afsat til H.C. Andersen Julemarkedet og Torsdagskoncerterne skal finansiere de fem elementer - blandt andet kreative værksteder, byhaver og filmværksted - der skal give Vollsmose et løft. Orkestrenes andel lyder på 360.000 kroner, hvilket for Odense Skole og Ungdomsorkesters vedkommende svarer til hver tredje budgetkrone, lyder det fra dets leder, Carsten Rungstrøm.

- Mister vi det kommunale tilskud, skal vi hæve kontingentet til det dobbelte, hvilket vil sige godt 450 kroner om måneden i samtlige 12 måneder om året. Det har enlige mødre, der sender børn hen i vores forening, ikke råd til, siger han.

Næste år kan Odense Skole og Ungdomsorkester fejre sit 70. års jubilæum, og musikerne er bl.a. allerede booket af Cityforeningen til næste års juletræstænding på Flakhaven. Efter så sent som i 2017 at have været på forvaltningens liste over spareforslag, regnede Carsten Rungstrøm med, at politikerne havde fredet orkestret.

- Så jeg fik noget af en overraskelse, da jeg opdagede, at vi var nævnt som finansiering for Vollsmoses udvikling. Jeg fik det faktisk dårligt, siger han.

Efter at have sendt sms'er ud til de 60-70 elever og otte timeansatte lærere fik Carsten Rungstrøm beskeder tilbage med ordlyd som "Ikke nu igen".

Annonce

Vi vil gøre borgerne og politikerne i Odense opmærksomme på den vigtige rolle, som musikkorpsene bl.a. spiller for tilstrømningen af nye konservatorieelever.

Aron Jelling Reisæter, klarinetspiller på 8. år i Odense Skole og Ungdomsorkester

Intellektuelt løft

En af de elever, der ærgrer sig over forvaltningens indstilling, er Odense Skole og Ungdomsorkesters elevrådsformand, 15-årige Aron Jelling Reisæter. Han er med tirsdag morgen, når der demonstreres med marchmusik.

- Vi vil gøre borgerne og politikerne i Odense opmærksomme på den vigtige rolle, som musikkorpsene bl.a. spiller for tilstrømningen af nye konservatorieelever, siger han.

- For mit eget vedkommende har orkestret både gjort noget godt socialt og intellektuelt. At spille sammen lærer os både sammenhold og at sætte grænser.

Hvor mange elever, der dukker op og spiller med, vil Aron Jelling Reisæter ikke gætte på, for demonstrationen finder sted i skoletiden.

Selv kommer han til at gå glip af engelskundervisningen i sin 9. klasse på Holluf Pile Skole.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce