Annonce
Odense

Orkestre frygter at skulle betale for Vollsmoses udvikling

Odense Skole og Ungdomsorkester er traditionelt med, når juletræet tændes på Flakhaven, og næste år er allerede booket. Tilskuddet står til at forsvinde sammen med 2020. Arkivfoto: Kim Rune
By- og Kulturudvalget beslutter tirsdag morgen, hvordan den ambitiøse plan for Vollsmose skal finansieres.

Medlemmerne af By- og Kulturudvalget kan tirsdag morgen se frem til en musikalsk modtagelse på Odense Slot.

De tre ungdomsorkestre - Odense Skole og Ungdomsorkester, Odense Tamburkorps og Odense Pigegarde - forsøger at sammensætte instrumenter nok til at kunne spille en march for politikerne, inden de skal til møde, hvor netop de tre orkestre står til at blive sparet væk.

Som led i den sidste Vollsmoseplan foreslår forvaltningen, at orkestrene sammen med en pulje afsat til H.C. Andersen Julemarkedet og Torsdagskoncerterne skal finansiere de fem elementer - blandt andet kreative værksteder, byhaver og filmværksted - der skal give Vollsmose et løft. Orkestrenes andel lyder på 360.000 kroner, hvilket for Odense Skole og Ungdomsorkesters vedkommende svarer til hver tredje budgetkrone, lyder det fra dets leder, Carsten Rungstrøm.

- Mister vi det kommunale tilskud, skal vi hæve kontingentet til det dobbelte, hvilket vil sige godt 450 kroner om måneden i samtlige 12 måneder om året. Det har enlige mødre, der sender børn hen i vores forening, ikke råd til, siger han.

Næste år kan Odense Skole og Ungdomsorkester fejre sit 70. års jubilæum, og musikerne er bl.a. allerede booket af Cityforeningen til næste års juletræstænding på Flakhaven. Efter så sent som i 2017 at have været på forvaltningens liste over spareforslag, regnede Carsten Rungstrøm med, at politikerne havde fredet orkestret.

- Så jeg fik noget af en overraskelse, da jeg opdagede, at vi var nævnt som finansiering for Vollsmoses udvikling. Jeg fik det faktisk dårligt, siger han.

Efter at have sendt sms'er ud til de 60-70 elever og otte timeansatte lærere fik Carsten Rungstrøm beskeder tilbage med ordlyd som "Ikke nu igen".

Annonce

Vi vil gøre borgerne og politikerne i Odense opmærksomme på den vigtige rolle, som musikkorpsene bl.a. spiller for tilstrømningen af nye konservatorieelever.

Aron Jelling Reisæter, klarinetspiller på 8. år i Odense Skole og Ungdomsorkester

Intellektuelt løft

En af de elever, der ærgrer sig over forvaltningens indstilling, er Odense Skole og Ungdomsorkesters elevrådsformand, 15-årige Aron Jelling Reisæter. Han er med tirsdag morgen, når der demonstreres med marchmusik.

- Vi vil gøre borgerne og politikerne i Odense opmærksomme på den vigtige rolle, som musikkorpsene bl.a. spiller for tilstrømningen af nye konservatorieelever, siger han.

- For mit eget vedkommende har orkestret både gjort noget godt socialt og intellektuelt. At spille sammen lærer os både sammenhold og at sætte grænser.

Hvor mange elever, der dukker op og spiller med, vil Aron Jelling Reisæter ikke gætte på, for demonstrationen finder sted i skoletiden.

Selv kommer han til at gå glip af engelskundervisningen i sin 9. klasse på Holluf Pile Skole.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce