Annonce
Erhverv

Orifarm er på vej mod endnu et succes-år

- Der skal ske noget mege drastisk for at ødelægge 2019, siger Orfarms administrerende direktør Erik Sandberg. Arkivfoto: Orifarm
Det er gået forrygende med salget i første del af 2019 i Orifarm, der dog er bange for, at Brexit ødelægger festen.

Den store medicinalkoncern Orifarm i Odense afleverede tidligere på året et rekordregnskab for 2018. Nu ser det ud til, at 2019 kan komme op i samme retning.

- Der var nogle særlige forhold, der gjorde 2018-tallene ekstra gode. Derfor vil det være en bedrift, hvis dette år bliver lige så godt, siger administrerende direktør Erik Sandberg.

I 2018 fik nåede koncernen en omsætning på 6,2 milliarder kroner og et overskud før skat på 260 millioner kroner - begge tal var rekorder.

Det tyske marked gav meget bedre indtjening, og nye indtog i Holland og Østrig var med til at øge den samlede forretning.

Annonce

- Vi er meget tilfredse med første halvdel af 2019. Vi er kommet lidt bedre fra start, end vi havde turdet håbe.

Erik Sandberg, administrerende direktør, Orifarm

Startet bedre end ventet

- Vi er meget tilfredse med første halvdel af 2019. Vi er kommet lidt bedre fra start, end vi havde turdet håbe. Vi har skyer i horisonten i form af Brexit, men der skal ske drastiske ting, før året går helt galt, siger Erik Sandberg, der på forhånd havde regnet med en vækst på tre-seks procent i 2019, der er koncernens 25. år.

- Vi er pænt optimistiske, men det er for tidligt at sige, om det bliver bedre end 2018, siger direktøren, der ved årsskiftet afløste Orifarms ejer, Hans Bøgh-Sørensen i chefstolen.

Den meget omtalte mangel på en række medicinprodukter rammer ikke kun de forbrugere, der har brug for medicinen. I 2018 betød den en manglende indtjening i den del af Orifarm, der handler med såkaldte generiske produkter - altså medicin, som der ikke længere er patent på.

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce