Annonce
Sport

Orienteringsløbere dyster i Odense: De finder vej mellem valgplakater og troldænder

Landsholdsløber Caroline Gjøtterup, Faaborg OK, har i sikker stil fundet en post i en gård mellem Klosterbakken og Klaregade i det centrale Odense. Foto: Michael Bager
Flere hundrede orienteringsløbere dystede i weekenden ved Fynsk Sprint Cup i det centrale Odense, hvor Faaborgs landsholdsløber Caroline Gjøtterup blev en suveræn vinder hos kvinderne. Hun glæder sig til næste års VM i Danmark.

Orientering: Der er mere liv end på en normal søndag formiddag i Eventyrhaven lige bag ved domkirken i Odense. Flere hundrede mennesker med svedigt løbetøj kigger på det kort, de har i hånden, mens de orienterer sig i terrænet og spejder efter den næste hvid-orange post. Løberne ænser næppe de skriggrønne valgplakater for Alternativet eller de lettere skræmte troldænder, der svømmer væk fra vrimlen og videre ned ad Odense Å.

Orienteringsløbere fra nær og fjern dyster lørdag og søndag i Fynsk Sprint Cup, som består af fire etaper - to hver dag. I årets udgave foregår alle fire etaper i det centrale Odense.

Sprintorientering er korte strækninger og vindertider på omkring et kvarter.

- Det er sjovt at løbe fire etaper på to dage. Det er en god måde at teste sig selv i konkurrence, som er noget andet end træning, Man finder ud af, hvordan skal man spise mellem løbene og hvordan bliver man klar til næste etape, siger Caroline Gjøtterup, 24-årig landsholdsløber fra Faaborg Orienteringsklub.

Næste år er der VM i sprintorientering i Fredericia, Kolding og Vejle 6.-11. juli 2020.

- VM i Danmark er det store mål næste år, og det vil jeg rigtigt gerne med til, siger Caroline Gjøtterup.

Det kommer hun formentlig også, hvis hun holder sit nuværende niveau. Hun er med i elitegruppen på landsholdet og har de seneste to år været med til VM, hvor hun sidste år i Letland fik en 13.-plads på mellemdistancen og en sjetteplads i stafetløbet.

Idylliske omgivelser i Eventyrhaven for orienteringsløberne i Fynsk Sprint Cup i Odense. Foto: Michael Bager

VM på en ny måde

I år er der en ny model for afvikling af VM i orienteringsløb. Nu deles VM op i to kategorier - et VM for de traditionelle skovdistancer, der afvikles i de ulige år, og et VM for de nyere sprintdiscipliner, der afvikles i de lige år. Dermed er næste sprint-VM det, der afvikles i Danmark næste år, mens årets VM i Østfold i Norge 12.-17. august er for mellemdistance, langdistance og stafet.

- Det vil jeg også gerne med til, hvis jeg får lov. Det er op til landstræneren, smiler Caroline Gjøtterup, der godt kan lide alle former for orienteringsløb.

- Vi har været i Norge flere gange, og det er et anderledes terræn end det, vi løber i herhjemme, siger Faaborg-løberen.

Danmark har de senere år hentet mange VM-medaljer i orienteringsløb takket være især de dygtige kvinder som blandt andre Maja Alm, der har vundet VM i sprint de seneste fire år og Faaborg-løberen Emma Klingenberg, der er stoppet som eliteløber og i øjeblikket venter barn nummer to.

- I år er Maja ikke med ved VM, så vi får det sværere på stafetten denne gang, siger Caroline Gjøtterup.

Annonce

Fynsk hygge

Caroline Gjøtterup nød at løbe i velkendte fynske omgivelser ved Fynsk Sprint Cup.

- Det er hyggeligt at tænke på, at jeg har gået mange gange i de gader, som jeg løber i. Min familie var her lørdag, og det var dejligt, siger Caroline Gjøtterup, der er vokset op i Vester Skerninge og har løbet orienteringsløb, siden hun var 10 år.

Hun bor nu i Aarhus, hvor hun læser idræt på universitetet og skal i gang med at skrive en bachelor. Hun regner med at være færdig med sit studie i foråret 2020.

Caroline Gjøtterup blev en suveræn vinder af kvindernes eliteklasse i Fynsk Sprint Cup. Hun vandt alle fire etaper og havde samlet en afstand på over fire minutter ned til bulgarske Nevena Simeonova fra FIF Hilerød.

Hos mændene vandt den polske landsholdsløber Piotr Parfianowicz med halvandet minuts forspring til nummer to, Emil Øbro fra Tisvilde Hegn.

Caroline Gjøtterup fra Faaborg OK var klart hurtigst på alle fire etaper i kvindernes eliteklasse i Fynsk Sprint Cup. Foto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce