x
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Orienteringsklub inviterer alle med til "Fynsk Vinterlang"

Ruterne går rundt i det smukke landskab i Svanninge Bjerge og Svanninge Bakker. Foto: Erik Ljungdahl
Faaborg Orienteringsklub håber, at rigtig mange borgere vil prøve kræfter med "turistbanen".

Faaborg: Vi har alle fået en ekstra dag i år, lørdag 29. februar, og dér kan alle få motion for hjerte og hjerne, endda på én gang, lyder det fra Faaborg Orienteringsklub.

Her arrangerer klubben "Fynsk Vinterlang", som er en tur i egnen nord for Faaborg, blandt andet i Svanninge Bakker og Svanninge Bjerge. For de mest barske orienteringsløbere er ruten 20 km, og for personer, der ikke er medlem af en orienteringsklub, arrangeres en "turistbane" på 3,6 km.

Det er første gang, Fyn er vært for en "Vinterlang". Løbet lader sig kun gøre med stor velvilje fra Bikubenfonden, Naturstyrelsen samt enkelte lokale lodsejere, idet løberne på de længste baner kommer rundt i både Svanninge Bakker, Svanninge Nørremark, Sollerup Skov og Svanninge Bjerge, før de når hjem til mål ved klubbens hus ved naturlegepladsen i Gåsebjergsand. Det er også her, man samles til start, som er klokken 11 for de længste ruter.

Der er også ruter på 15, 12 og 6 km.

11.30 starter de fremmødte gæster efter en lille vejledning.

Annonce

Deltagere fra hele landet

Faaborg Orienteringsklub inviterer borgerne til en oplevelsesrig dag med gratis deltagelse på turistbanen. Denne foregår typisk på stier. På turistbanen må man være flere sammen, og man må løbe eller gå, som man har lyst. Derfor gælder invitationen alle aldre, hvad der i øvrigt er et kendetegn for orienteringssporten. Kort, registreringsbrik og kompas stilles gratis til rådighed, gode sko og fornuftigt udetøj anbefales.

- De lange baner er noget af et ekstremløb i betragtning af, at en stor del af løbet foregår væk fra stier og veje. Der forventes 80-100 orienteringsløbere fra hele landet til disse baner, og vi er stolte over at kunne fremvise vore naturperler nord for byen, siger en af arrangørerne, Erik Ljungdahl, der har lagt de fem baner.

- Ligeledes vil det glæde os at se familier, vennegrupper og enkeltdeltagere på den særlige turistbane - borgere, der måske har hørt om idrættens nye trend: Motion skal også ske i naturen og må gerne udfordre både hjerte og hjerne, fortsætter Erik Ljungdahl.

Gæster/ikke-medlemmer deltager gratis i arrangementet på ”turistbanen” og kan tilmelde sig på dagen.

Medlemmer/orienteringsløbere tilmelder sig på forhånd via O-service og betaler en stævneafgift, da der er tale om en egentlig konkurrence.

Læs mere på faaborgok.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce