Annonce
Danmark

Ordknap Kristian Jensen er enig med Løkke om hurtig afklaring

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Næstformand Kristian Jensen (V) har ikke meget at sige til formand Lars Løkkes søndagsvideo på Facebook.

Lars Løkke Rasmussen (V) genopstiller som Venstres formand ved partiets næste landsmøde.

Det slog Løkke endnu engang fast søndag aften i en video på Facebook, hvor Løkke også tilføjede, at han gerne ser landsmødet fremrykket, så der efter en tid med intern uro kan komme styr på formandskab og den politiske linje.

Hidtil har Kristian Jensen (V) meddelt, at han planlægger at genopstille som næstformand. Men det er ikke mange ord, som Kristian Jensen kommer med dagen efter Løkkes seneste melding.

- Jeg synes, det er godt at få en afklaring, inden Folketinget åbner. Derudover har jeg ingen kommentarer, siger Jensen til TV2.

Uroen i Venstre er taget til efter sommerferien og har Løkke og Kristian Jensen i hovedrollerne.

Det begyndte med, at Kristian Jensen i et interview med Berlingske undsagde Løkke og dennes tanker om en mulig SV-regering. Derefter brød uroen ud i offentligheden.

Ritzau har forsøgt at få en kommentar fra Kristian Jensen. Ritzau har blandt andet spurgt, om han fortsat kan bekræfte, at han genopstiller som næstformand. Eller om der er ændringer i forhold til hans position i partiet.

Kristian Jensen har været næstformand i Venstre siden 2009.

Men under valgkampen inden sommerferien slog Løkke fast, at det ikke er en naturlov, at næstformanden bliver den næste formand i Venstre.

Efter planen skal Venstres landsmøde finde sted 16.-17. november. Men Løkke ser det gerne fremrykket, så det finder sted inden Folketingets åbning i oktober. En ny dato skal drøftes i weekenden af Venstres hovedbestyrelse.

Venstreprofiler som Jakob Ellemann-Jensen, Sophie Løhde, Karen Ellemann, Tommy Ahlers, Lars Christian Lilleholt, Jan E. Jørgensen, Troels Lund Poulsen og Ulla Tørnæs har udtrykt støtte til Løkke.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Annonce