Annonce
Navne

Opvasker som 12-årig, bartender i dag og byrådsmedlem efter nytår: Nicolai Busch Bæhrenz er lige fyldt 23 år

Nicolai Busch Bæhrenz under valgkampen, hvor der var CO2-gavekort til vælgerne. Foto: Jonas Ancher Nyeng
En skarp og humoristisk valgkamp var med til at bane vejen ind i byrådet for 23-årigt medlem af Venstres Ungdom.

Lørdag havde Nicolai Busch Bæhrenz 23-års fødselsdag. Og hvordan blev den dag så fejret? Jo, han var ude for at pille valgplakater ned.

Den slags kan ellers tage sin tid, men det går som regel lettere, når alt arbejdet med at hænge op og pille ned ikke har været forgæves. Og det har det ikke været for Nicolai Busch Bæhrenz.  Med 762 personlige stemmer bragede han ind i byrådet i Odense, og når det nye byråd mødes lige efter nytår, vil Nicolai Busch Bæhrenz være det yngste medlem.

Da vi tidligere på ugen bragte nyheden om den unge Venstre-mands indtog i byrådet, var der straks en umådeligt forudsigelig boomer-kommentar på de sociale medier: "Man burde som minimum have 10 års erhvervserfaring, før man kunne komme ind i politik" - og så videre.

Annonce

Den slags kan Nicolai Busch Bæhrenz dog uden videre skyde ned lige fra hoften:

- Jeg begyndte at arbejde som opvasker, da jeg var 12 år, siger han.

Blå shots

Sansen for kække bemærkninger er karakteristisk og har bragt Nicolai Busch Bæhrenz længere frem i medierne end så mange andre af de tusindvis af håbefulde byrådskandidater. Han har været på landsdækkende tv, fordi han delte kondomer ud under valgkampen med påskriften "hjælp en ung kandidat ind", ligesom han har delt blå shots - fra en blå kandidat - ud i nattelivet.

Da han i Go'morgen Danmark for rullende kameraer blev spurgt, om hele hans valgkamp skulle gå op i druk og hor, lød svaret, at når politik skal sælges til de unge, skal det pakkes ind i noget, de unge interesserer sig for:

- Man skal være, hvor de unge er, og de unge kan altså godt lide at bolle.

Nicolai Busch Bæhrenz ramte også overskrifterne i denne avis, da han sammen med en vis Johnny Killerup, mens denne endnu var Venstre-mand, delte foldere ud under overskriften: "Ingen grøn omstilling uden røde bøffer". Det, de uddelte, var en slags CO2-gavekort, der gav ret til at spise en rød bøf med baggrund i, at Killerup og Bæhrenz havde opkøbt en CO2-kvote i Indien.

Blå bog

Nicolai Busch Bæhrenz er netop fyldt 23 år.

Læser til dagligt til finansøkonom på UCL og arbejder desuden som bartender på Carlsens Kvarter.

Bor i Odense C og har en kæreste.

Bliver fra årsskiftet medlem af Odense Byråd for Venstre.

Og sådan skal en valgkamp være i Nicolai Busch Bæhrenz' optik. Den må gerne være frisk, sjov og provokerende, så længe der er tyngde og seriøse budskaber bagved.

Nu er han altså i det nye år klar til at tage plads i byrådet som et af de seks Venstre-medlemmer, hvoraf han er den eneste debutant:

- Jeg er helt klar på, at jeg bliver den eneste i Venstres gruppe uden byrådserfaring, så jeg kan godt forstå, hvis jeg bliver en af de sidste brikker, når de forskellige pladser skal fordeles, sagde han i onsdags i Marienlystcentret i Odense, hvor de personlige stemmer netop var blevet færdigtalt.

Annonce

Ejendomsmægler

Til hverdag læser Nicolai Busch Bæhrenz finansøkonomi på UCL med sigtet indstillet på en ejendomsmægler-karriere, og så langer han som bartender specialøl og andet godt over disken på værtshuset Carlsens Kvarter på hjørnet af Hunderupvej og Læssøegade i Odense.

Nicolai Busch Bæhrenz på fintællingsdagen i Marienlystcentret og i konservativ konversation med Lasse Bork Schmidt, Kristian Guldfeldt og Søren Windell. Foto: Michael Bager

Det med værtshuse har han ikke fra fremmede. Hans mor, Mette Bæhrenz, drev i mange år Sir Club i Nørregade, og det var der, sønnike fik den første erhvervserfaring som opvasker. Politik er til gengæld ikke noget, der ligger til familien. Nicolai Busch Bæhrenz fortalte således i onsdags, at hans far er en af dem, som meget sjældent stemmer. Interessen for politik fik Nicolai Busch Bæhrenz i forbindelse med elevrådsarbejde på Sanderumskolen, og han meldte sig ind i Venstres Ungdom, da han gik i 8. klasse.

Annonce

Positive reaktioner

Selv om det er ved at være et par dage siden, at den kommende byrådsplads blev en realitet, skal Nicolai Busch Bæhrenz lige vænne sig til tanken.

- Det er ikke helt gået op for mig. Til gengæld har jeg fået mange positive reaktioner. Folk, jeg ikke har snakket med længe, ønsker mig tillykke, og jeg har mødt mange fremmede, der klapper mig på skulderen - også folk, der ikke er politisk enige med mig, siger den 23-årige Venstremand, som er fuld af lovord for den stab af VU'ere, der knoklede i døgndrift med den - viste det sig - succesfulde valgkampagne.

Man skal være, hvor de unge er, og de unge kan altså godt lide at bolle.

Nicolai Busch Bæhrenz i Go' morgen Danmark

Efter nytår venter den byrådspolitiske hverdag, og ved siden af den satser Nicolai Busch Bæhrenz på stadig at være bartender på Carlsens Kvarter og på at få en trainee-plads hos en ejendomsmægler.

Til gengæld er han lidt mere kryptisk, ja måske ligefrem filosofisk, når det gælder de fremtidige politiske ambitioner:

- Mine ambitioner - de rækker til i morgen.

Således ordene fra den kommende yngste mand i Odense Byråd.

Annonce
OB For abonnenter

Det bliver jul igen i OB, men der mangler stadig store hårde pakker, som får alle til at smile bredt over højtiden

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

92-årige Marie vil gerne have tredje vaccine-stik: - Det er en jungle at finde ud af, hvordan man får hjælp

Nordfyn For abonnenter

Fra frisør til politiker på fuld tid: - Nogle spurgte, om det ikke var dumt

Assens

Bilister kører stadig igennem vej, der er lukket: - Bilen har nok fået nogle skrammer, fordi standeren er lagt helt ned

OB

Sportschef Michael Hemmingsen om det kommende transfervindue: Vi vil forstærke os på specifikke positioner

Eksperter giver kras kritik af Meta: 'Det er på tide at regulere dem'

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

'Strategisk' og 'speciel' beliggenhed: Nej tak til 30 nye boliger på tom campingplads

Debat

Kransekagefigurer skal være billigere

Assens

Helnæs Kirke er ved at falde sammen og har været lukket i et år: Må holde gudstjeneste i forsamlingshuset

De første børn under 12 år har fået vaccinestik mod corona

Faaborg-Midtfyn

Palle Profet ramte plet: Sådan kunne han som den eneste forudse det nye byråd

Kerteminde For abonnenter

Fik uventet besøg: Fund i køkkenskabet sender 29-årig i fængsel

OB

Bashkim Kadrii fik endnu engang ikke sendt bolden i kassen: - Det er lidt noget lort, men det må jeg arbejde på

Annonce