Annonce
Erhverv

Optimistisk ejendomsmægler: - Valdemars Slot er solgt inden sommer

Valdemars Slot er ikke solgt endnu, men der er masser af aktivitet, og ejendomsmægleren forventer, at der vil blive underskrevet en aftale i løbet af foråret. Foto: Michael Printzlau
Der er masser af interesse for at købe Valdemars Slot, og ejendomsmægleren vurderer, at det vil være solgt inden sommer - og at en ny ejer vil være dansker.

Tåsinge: Der vil blive underskrevet en aftale i løbet af foråret.

Det er vurderingen fra ejendomsmægler Asger Olsen, som har fået til opgave at sælge Valdemars Slot.

- Jeg har vel haft 10 fremvisninger nu, og det er alle folk, der har pengene. Så der sker en masse, og jeg er rimelig sikker på, at der vil være underskrevet en aftale, når vi går ind i sommeren, siger ejendomsmægleren, der har sin base i Gudme.

Annonce

Historien er efterhånden velkendt. Søstrene Louise Albinus og Caroline Fleming, der ejer slottet i fællesskab, er raget uklar, og da sidstnævnte har afvist at underskrive et årsregnskab, er selskabet bag slottet under likvidation - og slottet sat til salg for 165 millioner kroner.

Det bliver en dansker

Og når det kommer til dem, der har fået en fremvisning, så har de ud over at have penge på bogen det til fælles, at de har et rødbedefarvet pas.

- Hvis slottet havde ligget i Frankrig eller i England, kunne det blive købt af en araber eller en kineser, som ville bruge det en uge om året og så ellers lade det ligge. Men det sker ikke her. De forstår ikke vores sprog og vores kultur, og derfor er jeg ret sikker på, at den nye ejer vil være dansker, siger Asger Olsen, der ydermere oplyser, at han nu og da møder en teori.

- Folk tror, at det er svært at finde nogle med penge nok, men det er det altså ikke. Det er ikke pengene, der er problemet, siger han.

Annonce

Privatlivet mangler

Til gengæld er der en del andet at tænke over for en potentiel køber - blandt andet fordi der går en offentlig vej lige igennem slotsanlægget og altså igennem de to porthuse. Som i øvrigt nu og da bliver ramt og får skader.

Trafikeret er den også, vejen - og ikke kun om sommeren.

- I december så jeg en turistbus helt fra Fladsø (på Sydsjælland, red.). Den kørte helt hen til porten, inden chaufføren opdagede, at han ikke kunne komme igennem, og da der ikke var noget sted at vende, måtte han bakke hele vejen tilbage til Troense, siger Asger Olsen, hvis pointe er, at når der selv uden for turistsæsonen kommer folk til helt fra Sjælland, så er der grænser for, hvor meget privatliv en beboer på slottet vil få.

- Du får nok ikke lokket din kone derop at bo, og det gør jeg heller ikke med min, konstaterer han.

Søstrene Louise Albinus og Caroline Fleming, der ejer slottet i fællesskab, er raget uklar, og da sidstnævnte har afvist at underskrive et årsregnskab, er selskabet bag slottet under likvidation - og slottet sat til salg for 165 millioner kroner. Foto: Asger Olsen Redigering: Michael Printzlau
Annonce

En anden mening

Ergo vil ikke alle finde slottet attraktivt som bolig.

- Så der skal være en anden mening med det, og derfor skal folk forholde sig til, hvad de vil med længerne, om der kan laves flere lejligheder, om der kan være padeltennisbaner i driftsbygningerne og den slags. Så der skal tales med fredningsarkiteter, og så skal der selvfølgelig regnes på det, siger Asger Olsen, der ikke er tilbøjelig til at tro, at det er muligt at få en fed forretning ud af slottet.

Så han vurderer, at en køber vil være drevet af én overordnet ting: kærlighed til kulturarven.

- Der findes folk, som har penge og ingen børn og hader deres nevøer og niecer og derfor vil gøre noget godt for samfundet i stedet. Og det har kunne være en måde at vise, at man har været på jorden, siger ejendomsmægleren, der ikke vil sige meget om dem, der har fået en guidet rundvisning på slottet.

- Men der er spændende folk inde over, lyder det.

Annonce
Odense For abonnenter

Motorsportsklub bag ulovlig bane beder om flere skattekroner: Fund af flagermus og andre dyrearter udløser stor ekstraregning

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg

Kim gik ind i en valgplakat: Nu kræver han erstatning for sine ødelagte briller - Han skal ikke true mig til at betale

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Bentes gravpynt forsvinder på mystisk vis fra hendes mands gravsted: Men der er en god forklaring

Faaborg-Midtfyn

Rystet lokofører rømmede tog: Kniv og slagvåben fundet efter slagsmål i tog

Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed gennem 36 år skifter ejere: Der bliver brug for flere hænder

Hvad gør andre lande? De bekæmper høje energipriser med hjælpepakker for milliarder

Kerteminde For abonnenter

Forvirringen er total: Politi og kommune uenige om parkering i Måle

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Assens For abonnenter

Padelhallens hemmelige investorer står frem: Det er en kunst at få lokalplanen til at gå op i en højere helhed

Erhverv

Dømt Middelfart-direktør forlader Uhrenholt-koncernen efter dom

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Navne

Joachim har en skitse over, hvordan man sprænger Lillebæltsbroerne i luften: Nu fylder han 100 år

GOG For abonnenter

GOG-profil tilbage efter korsbåndsskade: Vil kæmpe for plads på landsholdet

OB

Han er hentet i AaB og Hemmingsen kalder det et scoop: Søren Krogh er ny assistenttræner i OB

Annonce