Annonce
Sydfyn

Optimistisk direktør på Søby Værft: - Ingen er blevet opsagt, og det bliver de heller ikke

Værftsdirektør Roar Falkenberg er forsigtig optimistisk omkring fremtiden. Foto: Vibeke Volder
Som mange andre virksomheder har Søby værft valgt at hjemsende medarbejderne. Til gengæld behøver de ansatte ikke at frygte for at miste deres stilling. Værftsdirektør Roar Falkenberg siger, at der ingen opsigelser kommer og at der allerede er ordre i bogen, der bare afventer genoptagelsen af hverdagen.
Annonce

Søby: På Søby Værft er der stille i disse dage. Som tidligere beskrevet her i avisen er ordrebogen tom for den nuværende periode, og medarbejderne er sendt hjem.

Det sker i tråd med overenskomsten mellem Dansk Industri og Co-industri, der definerer, at under en force majeure-situation som den nuværende kan medarbejdere hjemsendes uden varsel. De vil så være på dagpenge, men er ikke opsagte, og når dagligdagen genoptages, vil disse medarbejdere være sikret deres gamle arbejde igen.

- Der er ingen medarbejdere, som er blevet opsagt på Søby Værft, og det kommer der heller ikke. De er sendt hjem nu og her på grund af manglende arbejdsordrer, men de kan være sikre på at starte i den samme stilling, når vi begynder at åbne op igen, siger værftsdirektør Roar Falkenberg.

Ifølge direktøren er der ingen tvivl om, at situationen er grel, som den er. Ikke mindst fordi den indkomst, som er tabt nu, ikke kan forventes at komme retur, selv når hverdagen ligner normen igen.

- Det man altid er bange for i sådan en tid her, er, hvor længe kommer det til at vare? Det ved vi af gode grunde ikke, men det, der er vigtigt, når vi kommer i gang igen, er, at vi tager de forholdsregler, der skal til. Vi forventer, at der kommer et vist pres fra start, når der åbnes op, men det er vi også klar på, fortæller Roar Falkenberg.

Selvom det i skrivende stund ikke er til at spå om, hvornår der igen åbnes for samfundet, herunder Søby Værft og skibssyn, mener værftsdirektøren, at der er grund til forsigtig optimisme.

- Vi har allerede fået de første ordre ind til efter påsken, så dem håber vi selvfølgelig at kunne tage os af. Desuden er vi fortrøstningsfulde om, at der nok skal komme flere ind. Jeg har en forventning om, at alle medarbejdere er tilbage og i gang igen før 1. maj, slutter Roar Falkenberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce