Annonce
Indland

Optimisme trods fire års underskud

I 2006 investerede FilmFyn 10,5 millioner kroner i otte filmproduktioner - 20 millioner kroner i lokal omsætning

Annonce

I de fire år, FilmFyn A/S har eksisteret, er selskabet hvert år kommet ud med underskud. På generalforsamlingen i går i Fjellebroen ved Faaborg blev det seneste - for 2006 - præsenteret. Det lyder på 1,9 millioner kroner. I 2005 var underskuddet på 3,7 millioner kroner.

Trods 2006-underskuddet på 1,9 millioner kroner betegner ledelsen resultatet som "tilfredsstillende" i den skriftlige beretning. Der henvises til, at filminvestering skal bedømmes over en årrække.

- Der er en væsentlig forskydning i likviditeten, fra tidspunktet for investeringen til potentielle indtægter kommer ind, står der i beretningen.

I 2006 investerede FilmFyn godt 10,5 millioner kroner i otte filmprojekter. Det gælder blandt andet fire spillefilm med godt to millioner kroner pr. film.

I sin mundtlige beretning ved generalforsamlingen vurderede bestyrelsesformand Klaus Jørgen Hansen, at filmene i 2006 har givet en lokalomsætning i det sydfynske område på cirka 20 millioner kroner.

- Også de gamle filminvesteringer gør det godt. FilmFyns bagkatalog har nu rundet to millioner kroner i indtægter, tilføjede Klaus Jørgen Hansen.

For 2007 forventer bestyrelsen et aktivitetsniveau som i 2006.

Annonce

Flere aktiviteter

På de fire første år har FilmFyn investeret i 20 filmproduktioner med et samlet beløb på cirka 28 millioner kroner.

I sin beretning lagde Klaus Jørgen Hansen dog op til, at aktivitetsniveauet gerne skulle skrues op på sigt - også med andre områder end direkte filmproduktion. En handlingsplan er lige på trapperne.

FilmFyn startede som et projekt med EU's Mål2-støtte. Støtten er nu ophørt, og projektet skal køres videre af de nye sydfynske kommuner. På den baggrund blev der på generalforsamlingen i går vedtaget en ændring af organisationen. Den politiske repræsentation kommer således nu til at sidde i et repræsentantskab under bestyrelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce