Annonce
Nordfyn

Optagelse på gymnasium: Den forfærdelige e-Boks besked

Det er langt fra alle elever på Nordfyns Gymnasium, der havde gymnasiet som første prioritet.
I en undersøgelse foretaget på Nordfyns Gymnasium blev eleverne blandt andet spurgt om, hvilken prioritet Nordfyns Gymnasium havde, da de søgte gymnasium. Langt fra alle blev begejstrede, da de på e-Boks fik at vide, hvor de var optaget.

Nordfyn: Hvert forår sidder de unge klar foran e-Boksen. De ved, at der venter dem en betydningsfuld besked. Spørgsmålene kører rundt i hovedet på dem.

Beskeden tikker ind og det nervepirrende øjeblik er kommet, hvor ender de fremtidige gymnasieelever henne? Nogle af dem får deres første prioritet og kan lykkeligt lukke deres computer. Andre må "nøjes" med deres anden eller tredje prioritet. Skal man klage eller håbe på det bedste? En ting er stensikkert, de er ikke tilfredse, hvis de må nøjes.

Sommeren 2019 er slut og et nyt skoleår er i gang. Et nyt hold gymnasieelever er startet på Nordfyns Gymnasium. Hver især kommer med forskellige prioriteter, men hvor stor er variationen egentlig mellem prioriteterne? I en undersøgelse foretaget på Nordfyns Gymnasium blev eleverne blandt andet spurgt om, hvilken prioritet Nordfyns Gymnasium havde, da de søgte gymnasium.

Annonce

Sådan ønskede de

Sådan prioriterede eleverne på Nordfyns Gymnasium, da de skulle vælge gymnasium.

Nordfyns Gymnasium:

1. prioritet: 69,7 procent.

2. prioritet: 12,8 procent.

3. prioritet: 8,8 procent.

Ikke en prioritet: 8,8 procent.

Kilde: Undersøgelse på Nordfyns Gymnasium.

En del fordomme

En stor del af eleverne på Nordfyns Gymnasium har valgt stedet som deres første prioritet, men der er også elever, der havde andre prioriter. Der kan findes elever, hvor Nordfyns Gymnasium slet ikke var en prioritet. Derudover blev eleverne spurgt til hvilke tanker, de havde om Nordfyns Gymnasium (fordomme, gode historier med mere). Størstedelen af eleverne fortæller om fordomme. Mange fortæller at Nordfyns Gymnasium er et gymnasium for "bonderøve og landmænd". Der findes også positive historier. En elev skriver:

- Jeg havde hørt om fordomme som, at det var virkelig meget ude på landet og "bonderøve". Jeg havde også hørt gode historier som, at alle kan gå på NFG, at det er et hyggeligt gymnasium med plads til alle.

Fordommene følger altså eleverne hele vejen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Assens

Stort bankospil i Aarup

Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense For abonnenter

Testkørsler på vej: På én strækning især vil der snart køre letbanetog

Faaborg-Midtfyn

Gymnasielærer anholdt i London efter at have lænket sig til olietønde: Nu vil han arrangere klimadag

Annonce