Annonce
Nordfyn

Optagelse på gymnasium: Den forfærdelige e-Boks besked

Det er langt fra alle elever på Nordfyns Gymnasium, der havde gymnasiet som første prioritet.
I en undersøgelse foretaget på Nordfyns Gymnasium blev eleverne blandt andet spurgt om, hvilken prioritet Nordfyns Gymnasium havde, da de søgte gymnasium. Langt fra alle blev begejstrede, da de på e-Boks fik at vide, hvor de var optaget.

Nordfyn: Hvert forår sidder de unge klar foran e-Boksen. De ved, at der venter dem en betydningsfuld besked. Spørgsmålene kører rundt i hovedet på dem.

Beskeden tikker ind og det nervepirrende øjeblik er kommet, hvor ender de fremtidige gymnasieelever henne? Nogle af dem får deres første prioritet og kan lykkeligt lukke deres computer. Andre må "nøjes" med deres anden eller tredje prioritet. Skal man klage eller håbe på det bedste? En ting er stensikkert, de er ikke tilfredse, hvis de må nøjes.

Sommeren 2019 er slut og et nyt skoleår er i gang. Et nyt hold gymnasieelever er startet på Nordfyns Gymnasium. Hver især kommer med forskellige prioriteter, men hvor stor er variationen egentlig mellem prioriteterne? I en undersøgelse foretaget på Nordfyns Gymnasium blev eleverne blandt andet spurgt om, hvilken prioritet Nordfyns Gymnasium havde, da de søgte gymnasium.

Annonce

Sådan ønskede de

Sådan prioriterede eleverne på Nordfyns Gymnasium, da de skulle vælge gymnasium.

Nordfyns Gymnasium:

1. prioritet: 69,7 procent.

2. prioritet: 12,8 procent.

3. prioritet: 8,8 procent.

Ikke en prioritet: 8,8 procent.

Kilde: Undersøgelse på Nordfyns Gymnasium.

En del fordomme

En stor del af eleverne på Nordfyns Gymnasium har valgt stedet som deres første prioritet, men der er også elever, der havde andre prioriter. Der kan findes elever, hvor Nordfyns Gymnasium slet ikke var en prioritet. Derudover blev eleverne spurgt til hvilke tanker, de havde om Nordfyns Gymnasium (fordomme, gode historier med mere). Størstedelen af eleverne fortæller om fordomme. Mange fortæller at Nordfyns Gymnasium er et gymnasium for "bonderøve og landmænd". Der findes også positive historier. En elev skriver:

- Jeg havde hørt om fordomme som, at det var virkelig meget ude på landet og "bonderøve". Jeg havde også hørt gode historier som, at alle kan gå på NFG, at det er et hyggeligt gymnasium med plads til alle.

Fordommene følger altså eleverne hele vejen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce