Ingredienser:
En rygeovn - Kasper Røghat (koster cirka 300 kroner)
Sprit, røgsmuld og tændstikker til rygeovnen
En fileteringskniv og skærebræt
En skål
En (frisk)fanget frisk
Groft salt
Et godt brød
Spinatblade
Mayonnaise
Dild
Soja
Lime skåret i både
Sådan gør du
Rens fisken og skyl den grundigt. Brug en fileteringskniv og skær fra hovedet mod halen langs med benene, så du får to aflange fileter, som du kan skære i mindre stykker.
Læg dem i en skål og drys med rigeligt groft salt. Lad det stå i en times tid. Tør salten af fileterne, inden du opvarmer rygeovnen. Lad den stå på jorden et fladt sted og i læ for vind. Læg fiskestykkerne på risten og luk låget. Giv dem cirka 25 minutter.
Vi spiste fisken med surdejsbrød, spinatblade og mayonnaise samt lidt soja, limesaft og dild.