Annonce
Livsstil

Opskrift på Astas frikadeller - når madlavning skal være let

Foto: Skovdalnordic.com

I samarbejde med Jysk Fynske Medier har jeg lavet fire kogebøger: "Forår", "Asiatisk sommer", "Efterår" og "Vinter". Alle med konceptet "mad til det virkelige liv". Denne opskrift stammer fra bogen med opskrifter til efteråret, som mine børn Niels, Asta og Anna har medvirket i.

Konceptet handler om, at mange er i gang med at give slip på madlavningen i en travl hverdag, for uanset om man er 32 år eller 73 år, er der sjældent tid nok.

Det ville være så ærgerligt, hvis vi stopper med at lave mad, så derfor er mit fokus, at madlavning skal være let, så det bliver gjort. Man skal ikke ud at købe en masse ingredienser eller stå flere timer i køkkenet.

Nogle elsker at stå i køkkenet. Det gør jeg også selv, men min hverdag er ikke til, at jeg kan bruge flere timer på madlavning om dagen. Jeg har tre børn og fire fotostudier at passe foruden en masse netværk og vasketøj. Det sidste er ikke helt rigtigt, for det er min mand, som vasker tøj herhjemme.

Sådan gør du

500 g hakket svinekød

1 lille tsk. salt

1 fed knust hvidløg

1 spsk. mel

½ dl mælk

1 æg

50 g revet parmesan

1 spsk. finthakket rosmarin

1 spsk. finthakket basilikum

Salt og peber

Rør kødet med saltet.

Rør en fars af kød, hvidløg, mel, mælk, æg, parmesan og krydderurter. Krydr med friskkværnet peber.

Form cirka 16 frikadeller med spiseskeer og sæt dem på en bageplade med bagepapir.

Steg frikadellerne i ovn ved 200 grader i cirka 25 minutter. Dryp dem med lidt fedtstof inden.

Tip: Server frikadellerne på pandebrød eller pitabrød med avocado, rødløg, agurk og romainesalat. Flot dig eventuelt med en dressing.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Brug din tid på Balslev

Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce