Annonce
Livsstil

Opskrift: Lav dine egne varme hveder

Det er en tradition at spise varme hveder torsdag aften før Store Bededag. Du kan se opskriften herunder. Foto: Eva Seider/Ritzau Scanpix

2 dl letmælk

25 g gær

1 tsk. kardemomme

1/2 tsk. salt

1 spsk. rørsukker

1 æg

350 g hvedemel

Opløs gæren i lunken mælk. Bland kardemomme, salt, sukker og æg i.

Tilsæt melet lidt efter lidt.

Ælt dejen sammen, indtil den er smidig.

Lad dejen hæve et lunt sted i cirka 45 minutter.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem.

Del dejen i ni stykker og tril dem til boller. Læg bollerne tæt sammen i en smurt bradepande eller et ovnfast fad (cirka 16 x 22 centimeter) og lad dem hæve tildækket i cirka en halv time. Pensl bollerne med æg og bag dem midt i ovnen i 20 minutter ved 200 grader.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce