Annonce
Kultur

Opskrift: Kun fem ingredienser skal der til for en Missionary’s Downfall

På Brass Monkey serveres en Missionary's Downfall i en gul tinkop. Foto: André Thorup
Bartender Stine Spaanheden på Brass Monkey i Esbjerg har endnu ikke oplevet nogen, som ikke kunne lide sommercocktailen Missionary’s Downfall. Du kan faktisk også lave den selv - det kræver kun fem ingredienser.

Cocktail: Kun fem ingredienser skal der til, så kan du lave din helt egen tropiske sommercocktail, der egner sig både til velkomstdrink, tapas eller bare cocktail på terrassen.

Opskriften får du her fra Brass Monkey i Esbjerg. Bedst bliver den, hvis man kan blande den i en shaker, men du kan også lave den uden.

Annonce

1 4 cl Havana 7

Havana 7 er en mørk rom, som er den, Brass Monkey anbefaler. Man kan dog også bruge en hvid rom.

2 1 cl ferskensirup

Her anbefaler Brass Monkey en ferskensirup fra Giffard, men man kan også lave sin egen. Opskriften lyder så:

  • 2 kopper vand og en kop sukker bringes i kog.
  • Tilsæt to ferskener, som er skåret i skiver (uden sten).
  • Tilsæt evt. en halv teske citronsyre for længere holdbarhed.
  • Når sukkeret er opløst, så lad det stå og simre, til ferskenerne er bløde og kan moses ud, så de afgiver mere smag.
  • Derefter lad det stå og koge ned i små 20 min, og derefter køl ned.
  • Dræn ferskenstykkerne fra siruppen.

3 4 cl ananasjuice

Brødtekst

4 1,5 cl friskpresset limejuice

Brødtekst

5 1,5 cl runny honey

Runny honey består af 50 procent akaciehonning og 50 procent sukkerlage, da det er nemmere at arbejde med. Der kan også bruges almindelig akaciehonning.

6 Pynt

Drinken kan pyntes med en myntestilk og et lime-wheel. Evtuelt med et stykke fersken eller ananas for at opsummere drinkens indhold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Annonce