Annonce
Livsstil

Opskrift: Klassiske krebinetter (eller karbonader)

Krebinetter eller karbonader? Det er det samme.

Karbonade og krebinet. Krebinet eller karbonade?

Forskellen er den samme. Krebinetter og karbonader er nemlig det samme, dog med egnsbestemte variationer. Det er nemlig kun landsdelene, som skiller de to navne. I vest siger vi (mest) karbonader og i øst (mest) krebinetter.

Jeg er vokset op på Sjælland, men har altid fået serveret krebinetter, så det er den betegnelse vi bruger her.

Begge retter er nemlig traditionelt lavet af hakket svinekød. Nogle anvender dog hakket svinekød og kalvekød - sådan cirka halvt af hver.

Der skal bruges mellem 125 og 200 gram kød pr. krebinet, som formes rund som en hakkebøf. Nogle steder laves krebinetten som en oval.

Kødet røres til en fars med krydderier, æg og rasp - eventuelt blødt ud i lidt fløde. Det formes, vendes i let-pisket æg og paneres eventuelt med lidt mel og til sidst rasp.

Krebinetten krydres med salt og peber og steges cirka fem minutter på hver side på en pande i rigeligt fedtstof - helst i smør, men tilsæt gerne lidt olie, for eksempel rapsolie.

Annonce

Det skal du bruge til fire portioner:

500-800 gram hakket svinekød (eller hakket kalv og flæsk)
1 æg
Evt. lidt fløde
Ca. 200 gram rasp
Evt. mel
Salt
Peber

Annonce

Tilbehør

Servér gerne med kogte ærter, gulerødder og kartofler drysset med persille.

En opbagt hvid sovs er klassisk til denne ret, men hvis du steger kødet i rent smør, så kan du med fordel smelte lidt ekstra i stegesmørret og servere det.

Du kan også sagtens servere en persille-sovs til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Vemmelund igen udenfor i Middelfart

Middelfart For abonnenter

Mandesex i skoven kan handle om uforløste fantasier i parforholdet: - Det kan være svært at tale med sin partner om, hvad man har lyst til

Annonce