Annonce
Livsstil

Opskrift fra Odense Marcipan: Nougatbar med brændt marcipan

Den brændte marcipanoverflade i den klassiske nougatbar giver en karameliseret smag. Man kan brænde med en gasbrænder, eller ty til en god lighter, hvis man har tålmodighed. PR-foto

En klassisk julekonfekt med et moderne twist.

Ingredienser:

Sværhedsgard: 4/5

Forberedelse: 15 minutter

Samlet tid: 40 minutter

Antal: 13 stykker

40 g Odense Mørk Chokolade (1)

10 g saltet smør

200 g Original Odense Marcipan

100 g Odense Nougat

100 g Odense Mørk Chokolade (2)

Annonce

Fremgangsmåde:

Hak og smelt den mørke chokolade (1) sammen med smørret og sæt det til side ved stuetemperatur. Lad den sætte sig som en ganache.

Rul marcipanen ud til en rektangel på cirka 10x26 cm og del den på midten, så du får to stykker på 5 cm i bredden.

Fordel nougaten på det ene stykke marcipan og læg derefter det andet stykke marcipan ovenpå som en slags sandwich.

Skær mærker i det øverste stykke marcipan med bagsiden af en kniv så der kommer "riller" i toppen og brænd med en gasbrænder, så det giver en god smag og danner et flot mønster.

Stængerne skæres ud i cirka 2 cm pr. styk, og bunden dyppes i tempereret chokolade uden at ramme toppen af konfekten.

Kom chokoladeganachen i en sprøjtepose - eller bare i en plastpose. Klip et lille hul og sprøjt små toppe på konfekten. Pynt eventuelt med lidt guld på toppen.

Opbevares bedst i en lufttæt beholder et køligt sted.

Opskriften er fra Odense Marcipans opskriftshæfte "Jul & Nytår".

Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Bombetrussel førte til evakuering af IC3-tog

1994 En bombetrussel, der i går blev indtelefoneret til billetkontoret på banegården i Odense, betød, at et IC3-tog blev evakueret og togdriften afbrudt i 20 minutter. Meldingen lød på, at en bombe på et tog ville eksplodere kl. 7.45 – og det fik DSB til at rette søgelyset mod et tog, der netop skulle afgå fra Fredericia. Toget blev tømt for passagerer og kørt ud på et øde sidespor uden at noget skete. For en sikkerheds skyld valgte man at standse alle forbipasserende tog i 20 minutter omkring det tidspunkt, hvor eksplosionen skulle ske. Vicekriminalkommissær Jørgen Mikkelsens, Fredericia Politi, siger, at politiet tager altid den slags anmeldelser alvorligt – selv om der næsten altid er tale om tomme trusler. 1969 Takstforhøjelsen i de odenseanske bybusser skabte ingen vanskeligheder i morges. Bybuschaufførerne mærkede ingen reaktioner på den ekstra femøre, som folk tilsyneladende tog i stiv arm. Det hele var også nøje tilrettelagt med tydelige skilte og anden oplysning om de nye priser. Takstforhøjelsen ved vedtaget i byrådets møde i aftes med kun Alfred Andersen (SF) som modstander. De to bybusdirektører Høffding og Westergaard ilede ud fra byrådssalens tilhørerloge for at give deres personale besked om forhøjelsen, og hele natten blev der arbejdet med at montere skilte og skifte poletposer ud, så man var klar til de nye priser straks fra morgenstunden. 1944 Som følge af den mørke boligsituation i Odense har formanden for socialudvalget, overportør C.V. Jørgensen og formanden for de kommunale bygninger, kontorbestyrer Georg Jørgensen, for nylig været i København for at forsøge at skaffe nogle barakker til hurtig opstilling. Men i aftes vendte C. V. Jørgensen hjem med uforrettet sag, da det ikke var muligt at få bevilget træ til nye barakker. Årsagen til den akutte bolignød i Odense skyldes ikke tilflyttere men skal søges i de mange giftermål. Hver uge bliver 20-30 par gift i denne tid, og de skal jo have et sted af bo. Man kan jo ikke forhindre folk i at gifte sig, men når der kun opføres så nye boliger, skal det selvfølgelig give boligmangel.

Annonce