Annonce
Rejser

Opskrift fra Marus Chocolatier: Julechokoladeplader med karamelliseret mandel, kandiseret appelsinskal og julekrydderier

Chokoladeplader fra Marus Chocolatier. PR-foto: Maria Martynova
Prøv opskriften på julechokoladeplader med karamelliseret mandel, kandiseret appelsinskal og julekrydderier fra Marus Chocolatier.

Opskriften giver tre chokoladeplader på 100 gram hver.

Udstyr: termometer, mikrobølgeovn og plasticskål, der kan tåle at gå i mikrobølgeovnen. Eventuelt forme til chokoladepladerne.

Ingredienser

Til chokoladepladerne:

300 g chokoladeknapper - mælkechokolade eller karamelliseret chokolade - for eksempel mærket Gold.

Kandiseret appelsinskal (fås i de fleste supermarkeder eller specialforretninger)

Karamelliserede mandler (se nedenunder)

Stødt kanel

Stødt kardemomme

Til karamelliserede mandler:

50 g mandler

20 g sukker

5 g vand

Annonce

Fremgangsmåde

Karamelliserede mandler: Rist mandlerne i ovnen ved 130 grader i 15 minutter. Tag dem ud af ovnen. Kom sukker og vand i en tykbundet pande og lad det smelte ved jævn varme, til massen bliver en lysebrun karamel. Undgå at røre rundt undervejs. Det kan dog være nødvendigt at røre forsigtigt rundt, hvis panden fordeler varmen ujævnt, og karamellen allerede begynder at blive mørk nogle steder, mens sukkeret ikke er smeltet andre steder.

Kom mandlerne i og rør straks rundt. Sukkeret vil straks begynde at klumpe om mandlerne - det skal man ikke lade sig skræmme af, så fortsæt blot med at røre rundt, indtil karamellen smelter igen og lægger sig som en lysebrun hinde over mandlerne. Pas på, at karamellen ikke branker undervejs. Tag mandlerne af panden, lige så snart de er dækket af karamellen, og lad dem køle af på et stykke bagepapir - spred dem ud i ét lag og skil dem gerne ad for at undgå klumper. Kom mandlerne i en lufttæt beholder, når de er kølet af.

Chokoladeplader: Først skal chokoladen tempereres. Denne proces er ikke nær så svær, som mange tror - til gengæld er det den, der giver chokoladen det flotte blanke look og det helt rigtige knæk. Sådan gør du:

Kom to tredjedele af chokoladeknapperne (200 g) i plasticskålen og giv dem 20 sekunder ved maksimal effekt i mikrobølgeovnen. Tag skålen ud, rør rundt, sæt den tilbage i ovnen og giv det 20 sekunder mere. Bliv ved, indtil chokoladen er smeltet. Tjek temperatur med termometeret. Hvis den er under 45 grader, skal du fortsætte med at give chokoladen 20 sekunder i ovnen ad gangen, indtil den rammer den rigtige temperatur. Når temperaturen er 45 grader, tilsættes den resterende tredjedel af chokoladeknapperne. Rør rundt, mens den sidste chokolade gradvis smelter. Hold øje med chokolademassens temperatur - når den er faldet til mellem 28 og 29 grader, er chokoladen tempereret og klar.

Tilsæt et par knivspidser kanel og et par knivspidser kardemomme til chokoladen, rør rundt og smag. Du bestemmer selv, hvor meget krydderismag du foretrækker - hvis du vil have mere, tilsætter du blot en knivspids ad gangen. Hæld chokoladen ned i formerne og skrab det overskydende chokolade af formene med en dejskraber. Hvis du ikke har chokoladeforme, kan du hælde chokoladen ud på bagepapir og sprede den lidt ud.

Når den er kølet af og størknet, knækker du blot chokoladen i store uregelmæssige stykker – så har du de flotteste chokoladebrud. Uanset fremgangsmåden fordeles de karamelliserede mandler og appelsinskallerne på chokoladen, lige efter den er kommet i formene/på bagepapiret, mens den stadig er flydende. Så er det blot at give chokoladen et par timer til at køle af og størkne og så ellers nyde dine hjemmelavede chokoladeplader. Men pas på - erfaringen viser, at julenissen ofte kommer og tager dem, især i store husstande.

Annonce
Odense For abonnenter

Tiltale mod 32-årig: Sendte bud efter Abdinurs drabsmand og to andre med skarpladte pistoler

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Jeanette Sandberg om SF-kollegas exit: - Det er urimeligt overfor vælgerne, at Mulle hiver sit mandat ud af partiet

Fyn For abonnenter

Forening svindlede med indsamling til kræftramte børn: Formand ville frifindes i landsretten - fik langt hårdere straf

Odense

Naboer vidste bedre end kommunen - uønsket endestation droppet: - Det kunne vi godt have fortalt dem

Odense

Slut med soft opening: Nu åbner børneuniverset Ville Vau, og det nye H.C. Andersens Hus er i fulde omdrejninger

For abonnenter

Kassetænkning holder hjemløse fanget i hjemløshed

Odense For abonnenter

Da rådhustårnet i Odense var i fare for at styrte sammen: En skandale ramte byrådet

GOG For abonnenter

Svingende GOG henter alligevel - igen - et point i topopgør

Odense

Første uheld: Letbanen støder sammen med personbil under testkørsel

Politikere vil have en forklaring: Utrygt og bekymrende, at Forsvaret ikke delte viden om PFAS-forureninger

Indland

Kør tidligt, kør forsigtigt eller hold bilen hjemme: Det bliver en rigtig, rigtig våd onsdag

Nyborg For abonnenter

Unge i Nyborg får deres helt eget byråd

Faaborg-Midtfyn

Yildirim åbner nyt pizzeria: Én ting på menuen er han særlig stolt af

Annonce