Annonce
Livsstil

Opskrift fra Glorup Gods: Appelsinkage

Kreative idéer hober sig hurtigt op hos Clara Rosenkrantz, særligt når det kommer til hendes passion for styling og mad. Begge dele kommer i spil i hendes arbejde med at indsamle, fortolke og sammensætte gamle opskrifter fra Glorup Gods og omegn i en kogebog og i et digitalt univers, som du finder på hjemmesiden www.clararosenkrantz.dk. Foto: Robert Wengler
Denne kage fra Glorup Gods er en klassisk sandkage, som har fået et skønt tvist af appelsin. Kagen er ifølge godsejerfrue Clara Rosenkrantz en perfekt vinterkage med smag fra solmodne appelsiner og varme krydderier.

Ingredienser

200 g smør

150 g sukker

4 æg

2 økologiske appelsiner

2 tsk. bagepulver

1 tsk. kardemomme

1/2 tsk. stødt ingefær

200 g hvedemel

80 g chokolade


Annonce

Pynt:

Flormelis og spiselige blomster, her er brugt tagetes.

Clara Rosenkrantz prioriterer at gøre sig umage, dække fint op – også bare til te en helt almindelig tirsdag – og på den måde huske at værdsætte huset, hun bor i – Livet må ikke bare gå op i mudder og gummistøvler, understreger godsejerfruen på Glorup Gods.


Annonce

Fremgangsmåde

Lad smørret stå ude, indtil det har stuetemperatur og er blødt. Tænd for ovnen på 175 grader varmluft.

Pisk smør og sukker sammen til en luftig og lys masse. Pisk derefter et æg i ad gangen.

Riv de to appelsiner og kom skallen i. Derefter kommer du mel, kardemomme, ingefær og bagepulver i.

Hak chokoladen til små delikate stykker, pisk chokoladestykkerne i dejen. Smør en kageform. Jeg har brugt en klassisk fransk form med et hul i midten.

Hæld dejen i formen og bag den i ca. 40-45 minutter. Du kan tjekke, om kagen har fået nok ved at stikke en strikkepind i kagen. Der må ikke hænge dej på strikkepinden. Når kagen er gennembagt, tages den ud af ovnen og køles af, inden den kan pyntes med flormelis og spiselige blomster.

Clara Rosenkrantz er uddannet gastronom, en mellemting mellem kok og tjener. Hun har arbejdet på restauranterne Geranium og 1. th., sidstnævnte som restaurantchef hos Mette Martinussen. Og hun begyndte på overbygningen i akademisk gastronomi, inden en vis godsejer fejede benene væk under hende. Foto: Robert Wengler
Annonce
Fyn For abonnenter

Thomas fik tredoblet regningen for naturgas: - Så skruer man lidt ned for varmen

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Villy måtte forlade sit hus: - Ellers vil jeg ikke længere være den ældste mand i Hundslev

Nyborg For abonnenter

Kæmpe vinkup i Nyborg: Professionelle tyve bakkede lastbil til og stjal 11 paller af Kenneths vin

Kerteminde

Jan Hansen var usynlig: Alligevel høstede den tidligere værftsarbejder folkets stemmer

Nyborg For abonnenter

Kommunal topchef fældet efter grænseoverskridende adfærd til julefrokost: Nu sætter byråd gang i analyse af 'syg kultur'

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Navne For abonnenter

Festivalveteran er tilbage i manegen: - De har ramt den lige i røven

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Sport

Det kan altså godt glippe: Selvfølgelig kan Danmark ikke være sikker på at vinde EM-guld

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Konflikt om faldefærdige huse eskalerer efter kritisk artikel: Pludselig bankede ejendomsmatador på døren

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Leder For abonnenter

Fyens Stiftstidende mener: Det haster med undersøgelse efter fund af PFOS-inficeret kød

Assens For abonnenter

Poul Erik solgte halvdelen af huset til sin datter: - Jeg lever ikke evigt, og vi ved ikke, om jeg en dag går hen og bliver syg

Sydfyn For abonnenter

Ny hestekur i vente: Langeland skal finde nye besparelser for 35 millioner

Annonce