Annonce
Kerteminde

Opsang fra Radikale til letbane-debattører: - Tal ordentligt

Partiets trafikordfører Rasmus Helveg Petersen (R) var for nylig i Munkebo, hvor han præsenterede forslaget om at lade staten finansiere en forundersøgelse af en letbane-etape mellem Seden og Munkebo. Foto: Helle Kryger
Den grove tone på sociale medier dræber virkelysten og i sidste ende demokratiet, lyder det fra De Radikale i Kerteminde, som er blevet kaldt både "syge i hovedet" og "bindegale," siden de præsenterede forslaget om letbane til Munkebo.

Nordøstfyn: Politik er ikke for sarte sjæle, og Thinne Nielsen-Tjørnfeldt er da heller hverken sart eller en bly viol, men efter de seneste ugers debat om De Radikales forslag om at forlænge letbanen i Odense til Munkebo, finder partiformanden i Kerteminde alligevel behov for at løfte pegefingeren.

Tonen på de sociale medier er nemlig blevet så grov, at det skader demokratiet, anfører hun.

- Vi har faktisk snakket om det længe i foreningen med afsæt i, hvorfor er der egentlig ikke flere, der engagerer sig i det politiske arbejde, og der er det her helt klart én af de store barrierer for at engagere sig. Enten skal man kunne fremlægge et fuldstændig gennemberegnet budgetforslag for overhovedet at turde at komme med et forslag eller en vision. Alternativt skal man stille sig selv til rådighed for at blive svinet til eller kaldt dum, fortæller hun.

Annonce


Enten skal man kunne fremlægge et fuldstændig gennemberegnet budgetforslag for overhovedet at turde at komme med et forslag eller en vision. Alternativt skal man stille sig selv til rådighed for at blive svinet til eller kaldt dum

Thinne Nielsen-Tjørnfeldt, formand for De Radikale i Kerteminde


Et nedslag i kommentarsporene på fyens.dk og Facebook dokumenterer, hvad partiets medlemmer  står model til i øjeblikket. Her et uddrag af brugernes kommentarer:

"Der er jo totalt tomt på første salen."

"Stop jer selv og få et arbejde."

"Sig mig har de spist søm og glemt at spytte sømhovederne ud. Det er da fuldstændig ude i hampen."

"Er de binde gale?"

Thinne Nielsen-Tjørnfelt ærgrer sig ikke blot på sine partikollegers vegne men også på selve demokratiets vegne.

- Det er et lille bsamfund det her. Kan vi ikke i det mindste blive enige om at tale ordentligt til hinanden? Jeg føler mig ikke trådt på, men nogen vil synes, det er voldsomt. Det er kommentarer, der gør, at man i mange tilfælde helt mister motivationen til at bidrage. Det er ikke særlig indbydende bare at skrive " I er da for åndssvage." Det er enormt dræbende for motivationen. Hvis man som borger gerne vil bidrage til fælles debat og drøftelse med henblik på, at vi alle sammen bliver klogere, så er det faktisk vigtigt at både de drevne og de mindre drevne debattører er opmærksomme på, hvad det er for nogen signaler, de sender til andre mennesker.

Ikke Facebooks skyld

Det er ikke Facebook, der er noget galt med, understreger hun:

- Facebook har ikke gjort noget galt i sig selv. Det er dem, der bruger facebook, der bestemmer, hvad der skal stå.  Man vælger jo selv sit budskab, og hvis man bare fuldstændig uforpligtende lukker galde ud, det kommer der jo ingenting ud af. Det er ikke, fordi alle skal være enige, men det er måden, man taler med hinanden på på skrift. Enten kan det bidrage til en øget drøftelseskultur, eller også er det hæmmende for en drøftelseskultur. Jo hårdere, jo mere fordømmende og lukkede budskaber man skal stå på mål for, jo mere vil folk trække sig fra at deltage.

Hun efterlyser en mere åben og rummelig debat-kultur. Særligt her op imod kommunalvalget 2021:

- Er det rimeligt, at man skal være robust og resilient for at deltage i den offentlige debat og politiske udvikling? Det synes jeg jo ikke, burde være nødvendigt. Men jeg synes egentlig, det er mere bekymrende med dem, der ikke kommer til orde, fordi kulturen er på den her måde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Marianne har taget teten på lokal fitness-park: - For mig er det ikke lykkedes ved at få den etableret, men ved at få den brugt

Sport

Se højdepunkterne fra en magisk EM-aften: Danmark tævede Rusland og bragede i ottendedelsfinalen

Erhverv

Må sige nej til sejlere med motorproblemer hver dag: Per og de andre på værkstedet knokler fra 04.30 til 22-23

Annonce