Annonce
Sydfyn

Opsagte bådejere undrer sig: Må de overhovedet det?

Marianne og Steen Hyrlov har haft båd i Rantzausminde i snart 30 år, men er blevet opsagt som følge af nyt havnereglement. Privatfoto.
Har kommunen loven med sig, når de opsiger vores bådplads gennem snart 30 år, spørger bådejere Marianne og Steen Hyrlov fra Odense, som står til at måtte forlade Rantzausminde Havn på grund af nyt havnereglement.

Rantzausminde: For et par uger siden tikkede post ind på Marianne og Steen Hyrlovs e-boks, som rystede dem. Det var et opsigelsesbrev fra Svendborg Havn, hvori det fremgik, at ægteparret, som er bosiddende i Odense, fra 2022 ikke længere kan have deres båd liggende i Rantzausminde Havn.

- Vi var noget rystede. Vi har aldrig skrevet os op til andre havne, fordi vi har en lejeaftale med Svendborg Kommune og aldrig havde forestillet os, at de kunne finde på at opsige den.

Sådan lyder det fra Marianne Hyrlov, som sammen med sin mand er nogle af dem, der bliver ramt af et nyt havnereglement for Svendborgs kommunale havne, hvor det fremover vil være kommunens egne borgere, som har fortrinsret til at leje bådeplads.

Annonce

De reviderede regler har blandt andet den konsekvens, at 15 nuværende bådejere, som kommer uden for kommunegrænsen, men har plads i en af de kommunale havne, er blevet opsagt og skal finde sig et andet sted at være.

Det er svært at forlige sig med den tanke, medgiver Marianne Hyrlov, som har haft båd i Rantzausminde siden 1992-93.

- Vi er rigtigt glade for at ligge i Rantzausminde. Det er en dejlig havn med et dejligt miljø, og vi er medlemmer af sejlklubben og har været det i hele perioden. Vi føler os som en del af den havn, siger hun.

Er det lovligt?

Det odenseanske ægtepar har dog ikke opgivet at få lov til at blive med deres båd på Sydfyn og stiller spørgsmålstegn ved, om opsigelsen er i overensstemmelse med loven.

- Kan man opsige folk, der har en lejeaftale, som vi har? Og hvis man kan opsige den, kan man så gøre det med det varsel?, spørger Marianne Hyrlov.

Hun henviser desuden til, at det nye havnereglement først skal godkendes i Trafikstyrelsen, inden det kan vedtages og forstår derfor ikke, at opsigelserne allerede er sendt ud.

- For kan man sætte opsigelsen i værk, før havnereglementet har været igennem Trafikstyrelsen?

Ifølge Flemming Madsen, der er formand i Teknik- og Erhvervsudvalget, er der dog ikke noget at komme efter på den konto.

- Tildeling af pladser i en havn er ikke det samme, som når man får en lejlighed med huslejekontrakt og skal betale husleje én gang om måneden og har den, indtil man dør. Sådan er virkeligheden ikke i en havn, og der står direkte i ordensreglementet, at tildeling af bådepladser sker én gang årligt, siger han.

I det gældende havnereglement hedder det, at "en bådplads lejes for én sæson ad gangen fra den 1. april til den 31. marts",

- Det handler om, at man skal kunne rokere rundt på folk, hvis havnen skal laves om eller lignende. Det er ikke en fast plads, men man får tildelt en årligt, siger Flemming Madsen.

Marianne Hyrlov er uenig og tolker reglerne anderledes.

- Det passer ikke, for vi har betalt indskud og har fået en årlig opkrævning. Det er ikke sådan, at vi hvert år får at vide, om vi får plads i år, siger hun og henviser til, at der i det gældende havnereglement står, at "lejemålet fornys hvert år ved rettidig indbetalt pladsleje".

- Så vi håber, at de trækker opsigelsen tilbage. Vi forventer det sådan set også lidt, siger Marianne Hyrlov.

Annonce
Annonce
Odense

Syvårig dreng forbrændt nær børnehave: Teknikere arbejder på at finde årsagen

Kerteminde For abonnenter

Trods klart bevis afviste politiet at finde Bolettes flugtbilist: Nu siger de undskyld og kigger på sagen igen

Kultur

Populær kromand i medvind ved festspil: - Jeg har sagt, at selvfølgelig sælger vi da 2000 madbilletter, og jeg har næsten altid ret

Kultur

Rosenfestival: 10 ting du skal vide for at blive klar til årets største begivenhed i Bogense

Danmark

Onsdagens coronatal: For femte dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Middelfart

Igen i Fjelsted: Kom til Folk Festival fredag

Kerteminde

Fyns Politi om tyvs forsøg på at stjæle bil: - Det tror jeg ikke, vi har set i nyere tid

Danmark

Familie på fem bor på få kvadratmeter: Livet på en husbåd er besværet værd

Odense

CNN vil finde Danmarks dna i Odense: Vært skal spille med i H.C. Andersen Paraden

Erhverv For abonnenter

De første har allerede meldt sig: Der er interesse for at købe Valdemars Slot

Faaborg-Midtfyn

Nu må forældre se døende søn i halvanden time ugentligt: Kæmper fortsat for at være tæt på lille Marco

Annonce