Annonce
Faaborg-Midtfyn

Oprykning til 3. division: Nr. Lyndelse Badmintonklub skal nu svinge ketsjeren mod de store spillere

Lars Lynge Kjærgaard (th) hentede for nogle år siden veteranen Erik Kolmos ind i klubben. Han har mere end 40 års trænererfaring, og startede i sin tid med at træne Lars Lynge Kjærgaard i Nr. Broby. I dag står han for ungdomstræningen i Nr. Lyndelse. Erik Kolmos spiller trods sygdommen sclerose både badminton og golf, og hans mål er at spille på alle Danmarks golfbaner. Foto: Louise Holmgaard Nielsen
Nr. Lyndelse Badmintonklub skal fra næste sæson spille mod væsentligt større klubber, da de formåede at rykke fra Danmarksserien til 3. division i denne sæson. En oprykning der kom som en stor glæde for bestyrelsesformand Lars Lynge Kjærgaard. Nu gælder det om at træne hårdt og bevare pladsen.

Nr. Lyndelse: - Svjis, Svijs, Svijs.

Ketsjerne skubber hårdt til luften og den velkendte fjerbold i Carl Nielsen hallen til den sidste sommertræning i den lille, lokale badmintonklub i Nr. Lyndelse. Sveden løber ned af panden på de 12 spillere, som er mødt op til træningen, som mest af alt er en hård hyggetræning, inden sommerferien for alvor begynder.

Når spillerne begynder igen efter sommeren, er det med et førstehold, der skal svinge ketsjeren ekstra hårdt i 3. division. En oprykning fra Danmarksserien som ikke var en decideret målsætning fra sæsonens start, men bestemt et mål i slutningen af sæsonen da det stod klart, at den lille klub havde muligheden.

- Det var fedt, men det stiller også nogle krav til os. Vi kunne godt tænke os at blive heroppe i nogle sæsoner, fortæller bestyrelsesformand for Nr. Lyndelse Badmintonklub, Lars Lynge Kjærgaard.

Klubbens største målsætning er til gengæld at gøre træningen så interessant som muligt, så spillerne har lyst til at komme igen. Og det er da også kendetegnet for klubben, at de fleste bliver hængende, når de først er begyndt.

- Vi har meget fokus på det sociale, og at der er en god tone. Det er meget vigtigt. Vi har også kun én, der har meldt sig ud af klubben i år, men han skal nok komme tilbage, fortæller Lars Lynge Kjærgaard med et smil og blikket rettet mod de spillende i hallen.

- Det er vigtigt, at glæden og begejstringen er der, derfor er vores motto også "Det er go' fjer", fordi det er vigtigt, at der er god fjer, uanset om man vinder eller taber her i klubben, siger han.

Annonce

Det er ret usædvanligt, at en lille klub med det opland, som vi har, er i 3. division. Det opnår man kun med ildsjælhed og hårdt arbejde

Lars Lynge Kjærgaard, bestyrelsesformand Nr. Lyndelse Badmintonklub

Alle hold er vigtige

Selvom førsteholdet nu er rykket op i 3. division, har klubben stadig et stort fokus på både andet- og tredjeholdet. Det er vigtigt, at de også følger med, når førsteholdet er rykket op. Én gang før har Nr. Lyndelse Badmintonklub været en del af 3. division, nemlig tilbage i 2017.

- Vi skal vænne os til 3. division igen. Det er vigtigt, at der ikke er mere end en række mellem vores hold. Vi har ikke nogle hold i Danmarksserien nu, og hvis det hul ned til andet- og tredjeholdet bliver større, bliver niveauet for stort, fortæller Lars Lynge Kjærgaard.

For otte år siden startede han i klubben, og allerede dengang lagde de en strategi for at få deres førstehold fra Serie 1 og op af rangstien. Det har efterfølgende båret frugt.

- Det er ret usædvanligt, at en lille klub med det opland, som vi har, er i 3. division. Det opnår man kun med ildsjælhed og hårdt arbejde, forklarer Lars Lynge Kjærgaard.

Klubben har da også haft flere danmarks- og verdensmestre samt ungdoms-elitespillere.

Begge ben på jorden

Klubben i Nr. Lyndelse kører stort set på frivillige kræfter, og de har da heller ikke professionelle trænere, selvom de bruger mange penge på at uddanne deres unge spillere.

- Trænerne lægger meget i opgaven, og de lægger mange timer i det. Det kan mærkes, at de kan lide at give den en skalle, siger Lars Lynge Kjærgaard.

Men selvom klubbens førstehold nu er i 3. division, er det vigtigt for Lars Lynge Kjærgaard at understrege, at det stadig er den samme, gode, lokale klub, som det altid har været.

- Vi er ikke landsbytosser, men vi har klart begge ben på jorden, forklarer han.

På banen er spillerne stadig i gang, mens arme og krop nærmest flyver rundt fra det ene hjørne af banen til det andet. Det kræver en hurtig reaktionsevne og hurtige bevægelser at være der, hvor fjerbolden er.

- Man fornemmer nærmest slaget, det er en del af det, så det er en fordel med en god hørelse, fortæller Lars Lynge Kjærgaard og supplerer med:

- Men det er alt sammen god fjer!

Nr. Lyndelse har et stort fokus på deres unge spillere, som de også uddanner til trænere. En af de mere garvede trænere er Erik Kolmos (tv), som træner de unge talenter i klubben. Han er meget aktiv klubben og har netop afsluttet din sæson nummer 52 som badmintontræner. Her står han sammen med bestyrelsesformand Lars Lynge Kjærgaard. Foto: Louise Holmgaard Nielsen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce