Annonce
Sport

Oprykker henter yderst sjælden sejr i HTH ligaen

Håndboldkvinderne fra Horsens hentede sæsonens blot anden ligasejr, da EH Aalborg blev slået med seks mål.

Der var liv og glade dage i maj måned i Horsens, da byens bedste kvindehold i håndbold rykkede op i landets bedste række.

Siden har klubben fået kærligheden at føle på det højeste niveau i dansk kvindehåndbold, hvor det indtil fredag blot var blevet til en enkelt ligasejr i 15 kampe.

Det blev der dog ændret på, da Horsens hjemme besejrede EH Aalborg 30-24.

Det var dog ikke en ny situationen for Aalborg at tabe en ligakamp, hvilket er sket 13 gange i sæsonens 16 runder, hvor Aalborg har hentet to sejre og spillet en kamp uafgjort.

Begge hold ligger da også placeret tungt i bunden i den bedste række, hvor Horsens indtog sidstepladsen med sine to point fra ligasejren over Skanderborg Håndbold 4. oktober i fjor.

Med sejren er Horsens dog på pointhøjde med netop Skanderborg og for en kamp mere og en bedre målscore kom Horsens væk fra sidstepladsen.

Begge klubber er noteret for fire point.

EH Aalborg har fem point på 12.-pladsen i rækken, hvor de otte bedste hold går i slutspillet.

Sidstepladsen resulterer i direkte nedrykning, mens de øvrige hold i den tunge ende spiller nedrykningsspil.

Horsens var i fredagens sejr foran 15-9 i pausen og endte altså også med en sejr på seks mål.

Svenske Melissa Petrén blev den helt store profil for Horsens, da hun scorede hele 14 mål.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Brandvæsenet måtte rykke ud: Brand i lade

Leder For abonnenter

Trods corona tæt på danskerne: Der er ingen grund til at gå i panik

Endnu er ingen danskere diagnosticeret med coronavirus, men lægernes vurdering er, at det kun er et spørgsmål om tid. Det er derfor sandsynligt, at OUH som et af de seks danske modtagehospitaler snart tager imod en eller flere patienter, der er smittet med coronavirus. Det vil være en nyhed, som både fynske og landsdækkende medier vil bringe, og nyheden vil uden tvivl øge nervøsiteten og bekymringen hos mange danskere. Men er der reel grund til at være bekymret, hvis forudsigelserne om smittede danskere holder stik? Ikke ifølge læger med speciale i infektionssydomme - hvis man vel at mærke følger lægernes råd om hygiejne og omgang med andre mennesker. Og disse lægelige anvisninger kan man finde snart sagt alle steder, både på nettet og i de trykte medier. Et ekstra middel til at dæmpe nervøsiteten kan være at få nogle proportioner om sygdommen på plads. Fra Hubei-provinsen i Kina har coronavirus bredt sig til Iran og en række europæiske lande. Værst ramt i Europa er det nordlige Italien med over 300 smittede og 11 dødsfald. Det er slemt og trist, og sundhedsmyndighederne skal ønskes held og lykke med at inddæmme sygdommen. Men over for det og overført til hjemlige forhold står imidlertid, at der i vinteren 2017-2018 døde 1644 danskere af influenza. Med andre ord har især ældre, svækkede mennesker mangefold større grund til at frygte en vinterinfluenza end coronaen. De kinesiske tal for smittede og døde af sygdommen kan forekomme voldsomme, men dels er Kina som bekendt et stort land med et enormt indbyggertal, dels er det et faktum, at den generelle hygiejne i Kina ikke er på europæisk niveau. Desuden kan man have tillid til, at det danske sundhedsvæsen er gearet til at håndtere situationen, ligesom man kan stole på informationerne. Coronavirus skal bekæmpes på tværs af landegrænser, og de begrænsninger, som er en del af bekæmpelsen, må folk tage i stiv arm. Der er grund til fornuftig adfærd efter fagkundskabens vejledninger. Men der er ingen grund til panik.

Fyn

Trods corona: 650 efterskoleelever fra Oure på vej ud i verden

Odense For abonnenter

Tidligere overlæge fra OUH efter dødsfald på Havebæk: Forbryderisk ikke at reagere

Annonce