Annonce
Nyborg

Oprydningsarbejde i gang i Nyborg: Skib spilder olieslam i Nyborg Fjord

Et skib ved kemivirksomheden Koppers i Nyborg har her til morgen spildt et olieholdigt produkt i fjorden. Foto: Peter Krogh Frausing
Annonce

Nyborg: Et skib, der var ved at lodse gods ved kemivirksomheden Koppers i Nyborg, spildte tidligt torsdag morgen en mængde olieholdigt slam i Nyborg Fjord. Det udløste en alarm hos beredskabet i Nyborg i morges klokken 07.21.

Det oplyser Falcks indsatsleder på stedet, Michael Hansen.

- Det er et skib, som har været ved at lodse her til morgen, og som spilder noget slam med olie. Det er et mindre spild, så det bliver ikke nogen kæmpe stor aktion, siger han.

Koppers er en kemivirksomhed, der producerer carbon- og olieproduktioner til videre brug i andre produktionsvirksomheder.

- Vi har vasket ned herude og inddæmmet det spildte produkt. Lige nu venter vi på en slamsuger, så vi kan få suget det spildte op, oplyste Michael Hansen torsdag klokken 08.13.

Falck var til stede ved Koppers med et en brandsprøjte, samt et miljøteam, og afsluttede oprydningen omkring 09.30. Det oplyser indsatsleder Michael Hansen, som var den sidste af syv brandfolk, som forlod stedet.

Skibet er ligeledes sejlet videre, og ligger derfor ikke længere ved Koppers i Nyborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Retfærdighed for seniorer

OB

OB rejste sig fra asken efter mandfolke-indsats

Sport

Vellykket dansk EM-premiere: Det ligner allerede en billet til mellemrunden

Fyn

Smitten i Odense tager endnu et hop: Indlæggelsestallene på OUH er stadig stabile

Annonce