Annonce
Nordfyn

Oprustning: Dobbelt op på jagt på socialt snyd

Næste år fordobler Nordfyns Kommune bemandingen i den kontrolenhed, der skal bremse socialt bedrageri. I budgetaftalen er det besluttet at ansætte endnu en medarbejder. Arkivfoto: Claus Thorsted
Succes med at optrevle socialt snyd får Nordfyns Kommune til at ansætte endnu en kontrolmedarbejder.

Nordfyn: Når én medarbejder ved et halvt års arbejde kan spare kommunen for en million kroner om året, kan to medarbejdere så skabe besparelser på to million kroner?

Det vil vise sig om et års tid. For i budgetaftalen, som alle partier i kommunalbestyrelsen står bag, blev det besluttet at bruge 450.000 kroner på at ansætte yderligere en medarbejder til at opdage og stoppe snyd med sociale ydelser udbetalt af Nordfyns Kommune eller af staten.

Dermed kommer den kommunale kontrolenhed til at bestå af to medarbejdere, for, som der står i budgetaftalen, "at sikre en mere effektiv sagsbehandling og kontrol med udbetaling af sociale ydelser".

Som avisen kunne fortælle forleden, har den nuværende kontrolmedarbejder i første halvår af 2019 fundet så mange uberettigede udbetalinger, at kommunen sparer 1.136.203 kroner i fremtidige udbetalinger, mens staten sparer 391.233 kroner.

Desuden er der rejst krav om tilbagebetaling af 96.331 kroner til kommunen og 41.530 kroner til staten. Og endelig har kontrolmedarbejderens arbejde også betydet stop af ydelser på 140.000 kroner fra Udbetaling Danmark og Statens Uddannelsesstøtte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce