Annonce
Fyn

Opretter særlig klinik: OUH skal følge patienter med senfølger af corona

Siden 1. november har der været en klinik for patienter med senfølger af corona-virus på OUH. Arkivfoto: Michael Bager
Region Syddanmark har etableret en særlig klinik på OUH, der skal følge patienter, der har eftervirkninger af at være smittet med corona-virus.
Annonce

Træthed, åndenød, muskelsmerter og tab af smags- og lugtesans.

Sådan lyder nogle af de eftervirkninger, som folk, der har været ramt af corona-virus, beretter om - også flere måneder efter de har været smittet.


Vi ved ikke alt om sygdommen og eftervirkningerne endnu, og det er derfor, det giver god mening at samle patienterne på nogle få steder, der så opbygger en masse viden og forhåbentlig kan hjælpe patienterne videre.

Poul Erik Svendsen (S), formand for Sundhedsudvalget


For at hjælpe dem, der nu har senfølger af corona, og for at blive klogere på langtidsvirkningerne opretter Region Syddanmark to klinikker for senfølger. En på Odense Universitets Hospital og en på Kolding Sygehus.

- I tråd med den imponerende tilpasningsevne, som sygehusene viste i foråret, har de nu fået stablet to gode tilbud på benene, der skal hjælpe patienter med senfølger efter COVID-19.

- Vi ved ikke alt om sygdommen og eftervirkningerne endnu, og det er derfor, det giver god mening at samle patienterne på nogle få steder, der så opbygger en masse viden og forhåbentlig kan hjælpe patienterne videre, siger Poul Erik Svendsen (S), der er formand for Sundhedsudvalget i Region Syddanmark.

Klinikkerne vil ikke være fysiske klinikker, men i stedet leve i et samarbejde på tværs af en række specialer. På OUH vil afdelingen være forankret i Infektionsmedicinsk Afdeling.

Senfølgeklinikkerne vil tage sig af de patienter, der haft et komplekst og langvarigt forløb med corona, og de vil blive henvist af egen læge til klinikkerne.

Hvis man har haft milde corona-symptomer og ikke har været indlagt, vil man som udgangspunkt blive fulgt af sin praktiserende læge.

Senfølgeklinikken på OUH åbnede allerede 1. november og er derfor i arbejde, mens man i Kolding endnu mangler at få de sidste detaljer på plads inden en åbning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Mødre til kræftramte børn støtter hinanden og kæmper for behandling på OUH: Børnene får lov at have en barndom

Fyn

Fynsk professor om coronavacciner: Den fulde effekt kommer først i sidste halvdel af 2021

Annonce