Annonce
Nyborg

Oprør i marinaen: 'Skam jer, kære politikere'

Nyborg Kajakklub holder for tiden til i en skurvogn i marinaen. Og de behøver ikke frygte, at politikernes planer om at lægge et multibassin i marinaen på is for en tid får negativ betydning for drømmen om et rigtigt klubhus. Foto: Kasper Riggelsen
Planer om at lægge multibassin i Nyborg Marina på is indtil videre skaber vrede i den lokale kajakklub. Den føler sig overset og glemt.

Nyborg:"Skam jer, kære politikere, for manglende involvering af interessenterne".

Sådan indleder den lokale kajakklub et åbent brev til samtlige 25 medlemmer af byrådet i Nyborg.

Vreden er udløst af politikernes tilslutning til et forslag fra Venstres byrådsgruppe om at lægge et planlagt multibassin i marinaen på is for en tid og i stedet bruge pengene på hårdt tiltrængte cykelstier.

Annonce

Venstres udspil blev i weekenden rundsendt til byrådets øvrige partier og pressen, mens kajakklubben måtte nøjes med at orientere sig om sagen i Fyens Stiftstidende.

- Jeg føler, vi er blevet glemt. Efter at vi i nu fem år har været en del af arbejdet med projektet, bliver vi nu åbenbart slet ikke inddraget, siger formanden for Nyborg Kajakklub, Pia Nielsen.

Mangler tilladelser

Multibassinet er en central del af en helhedsplan, der skal give hidtil uset gode betingelser for vandsport og fritidsliv i marinaen.

Ud over et multibassin med opvarmet havvand omfatter planen også etableringen af en række faciliteter til brug for klubberne i området.

Multibassinet

Multibassinet i Nyborg Marina er tænkt som en idrætshal på og ved vandet.

Der kan dyrkes mange forskellige former for vandsport i bassinet, ligesom det frit kan benyttes af byens borgere og gæster.

Til multibassinet hører også et multihus og faciliteter til vandsport og klubberne i marinaen.

Havvandet i multibassinet bliver opvarmet, så det vil være 5-8 grader varmere end vandet omkring det.

Opvarmningen sker med overskudsvarme fra affaldsbehandlingssanlægget Fortum Waste Solutions.

Multibassinet er en del af ”Helhedsplan for Nyborg Marina”, der blev vedtaget i 2016.

Og det er usikkerhed om Kystdirektoratets endelige tilladelser, som får Venstre til at foreslå at flytte pengene over på den sparsomme konto med midler til nye cykelstier.

- Vi har 20-25 millioner kroner stående til et varmtvandsbassin i marinaen, som vi ikke kan bruge til formålet, fordi de forskellige tilladelser til projektet ikke er på plads endnu. Derfor kan vi med fordel udskyde projektet og i stedet give cykelstierne et betydeligt løft, som borgmester Kenneth Muhs (V) har forklaret i Fyens Stiftstidende.

Annonce

Klubliv i en skurvogn

Nyborg Kajakklub lever for tiden klublivet i en skurvogn i marinaen.

Klubben har i lang tid set frem til at få egentlige klubfaciliteter stillet til rådighed - og også til et multibassin, som både klubben selv, havnens gæstesejlere og byens borgere kan få glæde af som et enestående tilbud.

- Og nu bliver multibassinet så lagt på køl, uden at vi bliver involveret. Og uden, at der bliver sat noget andet i stedet, siger Pia Nielsen.

Formanden for Nyborg Kajakklub, Pia Nielsen, forventer, at politikerne i Nyborgs byråd lever op til deres ansvar og holder, hvad de har lovet. Foto: Kasper Riggelsen

Hun udtrykker i det åbne brev til byrådets politikere skuffelse over "den ualmindeligt dårlige dialog klubben bliver mødte med" og forventer, "at politikerne lever op til deres ansvar og det, de har lovet borgerne, og som er blevet planlagt de sidste mange år".

- Vi vil gerne have, at den proces med helhedsplanen, der nu har kørt i lang tid, bliver gjort færdig, så vi kan komme ordentlig på plads, fastslår Pia Nielsen.

Annonce

Klubhus er på vej

Ifølge Kenneth Muhs behøver kajakklubben imidlertid ikke frygte for klubhusets fremtid.

- Kajakklubben får et klubhus. Pengene til den del af projektet i marinaen bliver der ikke rørt ved, så det skal sådan set bare i gang, fastslår han.

De penge, Venstre - med opbakning fra byrådets øvrige partier - i stedet vil bruge på cykelstier, er midler, der er sat særskilt af til multibassinet.


Vi vil gerne have, at den proces med helhedsplanen, der nu har kørt i lang tid, bliver gjort færdig.

Pia Nielsen, formand for Nyborg Kajakklub


Og som situationen er lige nu, hvor der endnu ikke foreligger en tilladelse til projektet fra Kystdirektoratet, står pengene blot og samler støv på den kommunale konto.

- Vi flytter nogle penge, vi ikke kan bruge, over til et formål, som vil gavne cyklismen, trafiksikkerheden og turismen på et helt andet niveau, end vi før har haft mulighed for, siger Kenneth Muhs.

Annonce

Intet er aflyst

Kenneth Muhs fastslår også - med eftertryk - at multibassinet i Nyborg Marina hverken er aflyst eller skrottet.

- Det har jeg heller ikke hørt nogen sige. Vi foreslår blot at udskyde projektet og bruge pengene her og nu på noget, som vi synes er meget fornuftigt, tilføjer han.

Socialdemokraternes borgmesterkandidat og formand for byrådets næststørste gruppe, Sonja Marie Jensen, understreger også, at det heller ikke for hendes partis vedkommende er på tale at skrotte multibassinet.

Der er tale om en eventuel udskydelse.

- Men jeg forstår godt kajakklubbens frustration og vrede over ikke at være tilstrækkeligt involveret. Vi skal ikke træffe den slags beslutninger bag lukkede døre, men hele tiden sørge for, at brugerne i marinaen bliver inddraget. Og det vil vi fortsat kræve, de bliver.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke til salg: Olav de Linde-direktør afviser grundejerforenings købstilbud af omstridt areal ved Åløkkeskoven

Annonce