Annonce
Læserbrev

Opråb. Vi har et problem med ekstremisme

Læserbrev: Kommende Folketingsvalg er vigtigere end noget andet. For første gang er et nazilignende parti blevet opstillingsberettiget. Det er demokratiets vilkår. Det skal accepteres. Men vi skal og må bekæmpe og forebygge hadtaler, fordomme og stigmatiseringer af minoritetsdanskere. Forebyggelsen starter med at erkende problemet: Vi har et problem med højreekstremisme i Danmark. Det er langt alvorligere end først antaget. Det skal tages dybt alvorligt.

Det burde blive obligatorisk pensum omkring befrielsesdagen, at alle elever i folkeskolerne og ungdomsuddannelserne bliver undervist i, hvad Nürnberg-lovene betød, og at vi aldrig må få lignende tilstande hverken i Danmark eller et andet sted i verden.

Danmark skal og må hverken blive det nye nazi-Tyskland, vi må ikke tillade apartheidpolitik. Vi på insistere på ytringsfrihed, religionsfrihed, trosfrihed, forsamlingsfrihed - i det hele taget frihed til at være sig selv.

Danmark skal være et land, hvor alle føler sig trygge uanset påklædning, seksualitet, religiøs overbevisning. Lad os alle sammen lade stearinlysene i vinduerne brænde stærkere end nogensinde, når vi mindes befrielsesdagen. Lad os mindes de, der døde i kampen mod fascismen, lad os mindes om, at kærligheden vil sejre over hadet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce