Annonce
Debat

Opråb til de unge. Kom nu i gang

Læserbrev: Der er guld at hente ved en erhvervsuddannelse.

I 2019 havde jeg et indlæg i Jyllands Posten om de unges svære valg af deres fremtid. Hvorvidt mit indlæg har gjort indtryk, tror jeg ikke, for det er  skræmmende at læse i Berlingske i 2021 om uddannelsessnobberi, eller er de blevet skræmt af Arne-nedslidningen?

Må jeg derfor igen opfordre til en håndværksuddannelse som en sikker livsinvestering. En livsstil med årtusind gamle byggeskikke, hvor man kan se flotte katedraler og andre store bygværker, udført af håndens arbejde. Disse værker kan ses, når man rejser rundt på ferier til stor ære for datidens håndværkere. Sådanne bygninger bliver ikke opført mere, men skal repareres,og vedligeholdes. Hvis du uddanner dig til de fag og bliver en del af det håndværk, vil du med stolthed og tilfredshed gå hjem fra arbejde.

Annonce


Ved at bruge sin krop fysisk, som man gør, når man udfører håndens arbejde, vil man føle en velvære og stolthed, når man slutter dagen.


Dengang kendte man ikke til hjælpemidler som i dag. Det var hårdt arbejde, og håndværkerne var nedslidt, inden de skulle på pension. Og mange nåede ikke pensionen.

Det har aldrig været usundt at bruge sin krop, men ved at bruge sin krop fysisk, som man gør, når man udfører håndens arbejde, vil man føle en velvære og stolthed, når man slutter dagen, over det arbejde, der måske vil stå i mange år til fryd og glæde for dig selv og andre.

I dag behøver man ikke at pukle, men arbejde støt og roligt med de hjælpemidler, der er til rådighed, til ethvert løft. Men er man født doven eller med andre skavanker, der hindre glæden ved det fysiske arbejde, kan man risikerer en tidlig pension, for så har man måske valgt forkert.

Kære unge mennesker, lad jer ikke drage af det uddannelses-snobberi, som tilsyneladende eksisterer. Man har i flere år snakket om den store arbejdsløshed indenfor arbejdet ved en pc og andet stillesiddende arbejde, pas på den udvikling.

Jeg er mureruddannet og er nu 84 år, kom i lære som 15-årig og har lagt mange tusinde mursten/tagsten fliser m.m.og still going strong. Der, hvor der findes mere nedslidning, er bl.a. togfører, som indenfor 10-15 år er hæmmet i ryg og krop på grund af togets hårde opbremsninger og igangsætninger og mange kurver på jernbanestrækningerne. Her er der snarere tale om tidligere pension.

Desværre er politikerne slemme til at skabe tvivl hos unge mennesker med snak om hurtig nedslidning, og de er ikke bange for at bruge en murersvend som skræmmebillede. Det er uforskammet og tankeløst at bruge håndværkerne som skræmmebillede. Politikerne burde i stedet tale håndværket op.

Kom nu i gang, og lad ikke tiden løbe fra jer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Odenseansk kvinde bor i sydisraelsk by under raketangreb: Vi løber i pendulfart til beskyttelsesrummet

Nyborg

Borgermøde med coronapas

Faaborg-Midtfyn

Deltag i afstemningen: Als-Fyn-broen splitter fynboerne - René vil ikke flytte til Faaborg, hvis der kommer en bro

Annonce