Annonce
Kerteminde

Opråb fra holmen: Vi skal gøre det lidt bedre for turismen

Vi gør, hvad vi kan, for at tiltrække turister til Hindsholm, men Sven Haarder fra Måle Bagerbod mener, ikke, at vi gør nok for dem, når de så tager imod invitationen. Arkivfoto: Michael Bager
Sven Haarder fra Måle Bagerbod mener, at der er plads til en del forbedring i de forhold kommunen byder turisterne på Hindsholm.

Hindsholm: Erfaringen viser, at turisterne gerne vil til Hindsholm. Nærmest stik imod naturen, så har både Måle Bagerbod, Røgeri Hindsholm og senest Benjis's Burger i Hindsholm Gårdbutik trukket masser af besøgende.

Men Sven Haarder fra Måle Bagerbod mener, at der er plads til en hel del forbedring, når det gælder de forhold, vi byder turisterne, når de har taget imod invitationen.

- Vi praler jo på Hindsholm med al den skønne natur, og malerne der var vilde med det for 100 år siden. Men når vi inviterer gæster, så skal vi også være klar til at tage imod dem og gøre et stykke arbejde, så vi i hvert fald tager os af deres basale behov.

Annonce

Sven Haarder mener, at det går galt allerede ved Turistbureauet.

- Når turisterne kommer, vil de gerne orientere sig hurtigt. Det gør de på turistbureauet, så det skal være lækkert og indbydende. Personalet på bureauet gør et godt stykke arbejde, men selve turistbureauet, det mangler en hel del i lækkerhed, påpeger han.

- Så skal de ud i naturen, også på cykel, og de skulle de gerne kunne komme uden at være bange for at miste livet på Fynshovedvej.

Ligesom i Kerteminde: Hvor skal vi parkere

Det er dog langtfra alle, der gør turen på cykel (med livet som indsats). Både røgeriet og bagerboden i Måle har mange gæster, der kommer i bil. Og hvor skal de så gøre af den?

I Kerteminde er der problemer med parkeringen, men Sven Haarder minder om, at det er altså også et problem, man kender ude i Landsbyerne.


Personalet på bureauet gør et godt stykke arbejde, men selve turistbureauet, det mangler en hel del i lækkerhed.

Sven Haarder, Måle Bagerbod


- Man vil gerne have liv i landsbyerne, men det forudsætter, at der skabes gode forhold til det. Hvis kommunen vil have folk ud til de små oplevelsessteder, så skal de sørge for, at infrastrukturen er til det. Og investering i p-pladser er også investering i turisme, siger han.

- Vi har i flere år været i dialog med kommunen om af få skabt parkeringsmulighed i Måle, men efter års dialog er det stadig ikke lykkedes, og så bliver det et pres for naboerne. Vi står i en form for spænding med naboerne, hvor vi egentlig godt kan forstå, at det kan være irriterende for dem.

Danskerne har fået øje på Kerteminde, skrev vi for nyligt. Sven Haarder minder om, at det blandt andet skyldes, at de ikke kunne forlade landet. Det kan de måske godt til næste sommer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se højdepunkterne fra en magisk EM-aften: Danmark tævede Rusland og bragede i ottendedelsfinalen

Annonce