Annonce
forside

Opråb fra byråd i Svendborg: Tilbage til forhandlingsbordet

Lærerne skal væk fra gaderne og tilbage til forhandlingsbordet, mener 23 svendborgenisiske politikere, som nu opfordrer KL og DLF til at genoptage forhandlingerne.

23 af 29 byrådsmedlemmer i Svendborg opfordrer KL og Danmarks Lærerforening til at forhandle sig frem til resultat

Svendborg: I et åbent brev til Kommunernes Landsforening og Danmarks Lærerforening opfordrer 23 af Svendborg Kommunes 29 byrådsmedlemmer parterne i lærerkonflikten til at komme tilbage til forhandlingsbordet.

Det er Arne Ebsen (Liste T), der er initiativtager til brevet.

- Vi håbede på, at der var sket noget nu. Det er der ikke, og vi lægger pres, hvor det er muligt, siger han.

I brevet skriver byrådsmedlemmerne blandt andet:

”Vi har ikke behov for flere frustrerede børn og forældre, der i lang tid fremover vil lide af følgerne af denne nu meningsløse konflikt. Vi kan derfor fuldt ud tilslutte os mange forældres frustration og ønske om, at konfliktparterne skrider til handling nu og finder en løsning”.

Et regeringsindgreb ønsker de 23 byrådsmedlemmer dog ikke, siger Arne Ebsen:

- Vi har respekt for det forhandlingssystem, vi har haft i over 100 år. Det er almindeligt, at parterne skal nå frem til resultat ved forhandlingsbordet, og det ønsker vi ikke, at regeringen skal være part i.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Annonce