Annonce
Indland

Oppositionen siger nej til elbil-aftale

Ikke ambitiøst nok, lyder det fra en samlet rød blok om regeringens politik for elbiler. Aftale ventes fredag.

Kort før at en aftale om afgifter på elbiler ellers skulle præsenteres, siger en samlet opposition farvel til forhandlingerne.

Det fremgår af en fælles pressemeddelelse fra Socialdemokratiet, Enhedslisten, Alternativet, Radikale og SF.

- Der er simpelthen for langt mellem ord og handling, når statsministeren ved Folketingets åbning taler om en million elbiler i Danmark og det så viser sig at regeringens politik kun giver 1000 grønne biler, udtaler klimaordfører Jens Joel (S).

- Det, regeringen har lagt op til, er snegletempo og manglende vilje til at forpligte sig på en ambitiøs målsætning, mener SF's Lisbeth Bech Poulsen.

Enhedslistens transportordfører, Henning Hyllested, mener at regeringen har fremlagt en "elendig" plan, mens Christian Poll fra Alternativet anklager regeringen for at have et lavt ambitionsniveau.

Ida Auken fra De Radikale kalder regeringens politik for slap.

- Radikale vil totalt revolutionere afgifterne på biler, udtaler hun.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) ærgrer sig over oppositionens beslutning. han vil i stedet lægge regeringens forslag i Folketingssalen.

- Vi sikrer i regeringen, ved at lægge et lovforslag frem, at der ikke skal betales en bøjet 25-øre i afgift de næste to år for elbiler op til 400.000 kroner, siger han.

Men han lader samtidig forstå, at der kunne være sket mere på området, hvis oppositionen havde villet indgå en aftale.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Bombetrussel førte til evakuering af IC3-tog

1994 En bombetrussel, der i går blev indtelefoneret til billetkontoret på banegården i Odense, betød, at et IC3-tog blev evakueret og togdriften afbrudt i 20 minutter. Meldingen lød på, at en bombe på et tog ville eksplodere kl. 7.45 – og det fik DSB til at rette søgelyset mod et tog, der netop skulle afgå fra Fredericia. Toget blev tømt for passagerer og kørt ud på et øde sidespor uden at noget skete. For en sikkerheds skyld valgte man at standse alle forbipasserende tog i 20 minutter omkring det tidspunkt, hvor eksplosionen skulle ske. Vicekriminalkommissær Jørgen Mikkelsens, Fredericia Politi, siger, at politiet tager altid den slags anmeldelser alvorligt – selv om der næsten altid er tale om tomme trusler. 1969 Takstforhøjelsen i de odenseanske bybusser skabte ingen vanskeligheder i morges. Bybuschaufførerne mærkede ingen reaktioner på den ekstra femøre, som folk tilsyneladende tog i stiv arm. Det hele var også nøje tilrettelagt med tydelige skilte og anden oplysning om de nye priser. Takstforhøjelsen ved vedtaget i byrådets møde i aftes med kun Alfred Andersen (SF) som modstander. De to bybusdirektører Høffding og Westergaard ilede ud fra byrådssalens tilhørerloge for at give deres personale besked om forhøjelsen, og hele natten blev der arbejdet med at montere skilte og skifte poletposer ud, så man var klar til de nye priser straks fra morgenstunden. 1944 Som følge af den mørke boligsituation i Odense har formanden for socialudvalget, overportør C.V. Jørgensen og formanden for de kommunale bygninger, kontorbestyrer Georg Jørgensen, for nylig været i København for at forsøge at skaffe nogle barakker til hurtig opstilling. Men i aftes vendte C. V. Jørgensen hjem med uforrettet sag, da det ikke var muligt at få bevilget træ til nye barakker. Årsagen til den akutte bolignød i Odense skyldes ikke tilflyttere men skal søges i de mange giftermål. Hver uge bliver 20-30 par gift i denne tid, og de skal jo have et sted af bo. Man kan jo ikke forhindre folk i at gifte sig, men når der kun opføres så nye boliger, skal det selvfølgelig give boligmangel.

Annonce