Annonce
Udland

Opposition kalder Johnsons manglende underskrift umoden

Handout ./Reuters
En modvillig Boris Johnson sendte sent lørdag aften et brev til EU, hvor han bad om udsættelse af brexit.

Skældsordene hagler ned over Storbritanniens premierminister, Boris Johnson, efter at han sent lørdag aften sendte et brev til EU om endnu en udsættelse af brexit, men angiveligt nægtede at underskrive det.

Særligt oppositionspolitikere er i faret i flint over den manglende underskrift.

Her lyder beskyldningen, at Johnson føler sig hævet over loven.

- Johnson er en premierminister, der behandler parlamentet og retssystemet med foragt, skriver John McDonnell, finansordfører for oppositionspartiet Labour, på Twitter.

- Hans umodne afvisning af overhovedet at underskrive brevet bekræfter vores anelser om, at Johnson med sin arrogante tro på, at han skulle være hævet over andre, mener, at han er over loven og generel ansvarlighed.

Underhuset var lørdag indkaldt for at stemme om den reviderede brexitaftale, som Johnson havde forhandlet på plads med EU.

Men inden selve aftalen kunne komme til afstemning, spændte et ændringsforslag ben for Johnson og de øvrige "brexiteers".

Forslaget blev vedtaget, og dermed var Johnson pålagt at udskyde datoen for det britiske EU-exit.

I alt sendte han lørdag aften tre skriftlige meddelelser til EU-præsident Donald Tusk, hvoraf den ene var et ikke-underskrevet billede af en tekst fra den såkaldte "Benn-forordning", som dikterer, at premierministeren må bede EU om en yderligere udskydelse af brexit.

Samtidig sendte han et andet brev, hvor han erklærede sig imod udskydelsen. Dette brev var imidlertid underskrevet, skriver flere medier.

En anden Labour-politiker, David Lammy, sætter lighedstegn mellem Johnsons opførsel og USA's præsident Donald Trumps.

- Hvis vores premierminister kan bryde grundlæggende retsstatsprincipper, så kan enhver gøre det. Det er vejen til anarki og lovløshed, skriver parlamentsmedlemmet Lammy på Twitter.

- Den er taget lige ud af Trumps drejebog, og Boris Johnson må stoppes.

De britiske aviser er søndag ude med riven efter både Johnson og det britiske parlament.

/ritzau/

Annonce
https://twitter.com/search?q=His%20juvenile%20refusal%20to%20even%20sign%20the%20letter%20confirms%20what%20we%20always%20suspected%20that%20Johnson%20with%20his%20arrogant%20sense%20of%20entitlement%20considers%20he%20is%20above%20the%20law%20and%20above%20accountability.&src=typed_query
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce