Annonce
OB

Opondo med for første gang i en uge

Moses Opondo var glad efter den første træning i Belek, som han foretog væk fra de øvrige spillere. - Det er første dag i en uge, at jeg er på træningsbanen. Jeg fik noget med lysken og så stødte der forkølelse til. Nu går det den rigtige vej, og nu skal jeg lige på omgangshøjde med de andre. Jeg tør slet ikke sige noget om, hvorvidt jeg når at komme til at spille hernede, sagde han til Sport Fyn efter nogle hårde 100 meter-løb langs sidelinjen.

Jakob Michelsen enten hører dårligt eller Sport Fyn var for utydelig, da talen faldt på onsdagens modstander Rapid Wien. - Undskyld, hvad? Rapid Wien, nåh jeg troede, at du sagde Piet Hein, tilføjede Michelsen temmelig bizart. Som sidste år løb Michelsen de godt to kilometer og en sjat fra træningsbanen hjem til hotellet.

Tony Hermansen, 54-årig head of coaching i OB, er med i Belek. Hermansen glæder sig til den 4. og 5. april. Da skal han til Østrig for at høre og se Helene Fischer-koncert. Hun blev en særlig fodbold-sild - må man sige det mere (?) - da hun optrådte på podiet ved Brandenburger Tor i Berlin, da de tyske fodbold-verdensmestre kom hjem med titlen i 2016 fra Brasilien. De tyske fodboldspillere havde taget hendes kæmpe hit "Atemlos durch die Nacht" til sig under hele VM-turen. Det er noget med at miste pusten om natten.....

OB's anfører Janus Drachmann træner fuldt med efter akillessene-problemer, men det forventes, at han starter på bænken mod Rapid Wien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Annonce