Annonce
Kerteminde

Oplevelsespark: Lokalplan på vej i offentlig høring

Ved tidligere forslag til lokalplanen har der været klager over, at adgangen til parken skulle ske via en lille grusvej. Det er lavet om i den nye plan. Arkivfoto: Kim Rune

På det seneste møde i miljø- og teknikudvalget var planerne om en oplevelsespark i Kerteminde igen på dagsordenen. Og indtil videre tegner det lyst.

Kerteminde: Snart tegner det måske lyst for Hans Andersen, der længe har haft planer om at etablere en oplevelsespark i Kerteminde. På miljø- og teknikudvalgets seneste møde, besluttede de, at sende den lokalplan, der gør etableringen af parken mulig, i offentlig høring.

- Det var der sådan set ret bred enighed omkring, at det skulle vi, fortæller Jesper Hempler (SF), formand for udvalget.

Der har tidligere været fremlagt planforslag for parken, der ikke er blevet vedtaget. Men nu har piben fået en anden lyd. Måske. Først må man dog afvente, om der kommer indsigelser mod planen, når den kommer i høring. Ved tidligere planforslag har der været en del indsigelser.

Udvalget havde kun en eneste betænkelighed, nemlig et enkelt punkt i lokalplanen, som de ønsker at ændre på. Punktet gælder planerne for en restaurant i parken, hvor der i lokalplanen står, at den planlagte restaurant kun må have åbent i det tidsrum, hvor selve parken har åbent. Noget udvalget gerne vil se på mulighederne for at ændre.

- Vi har anført, at vi synes, at der skal kigges på det, så der er mulighed for udvidelse af de åbningstider, siger Jesper Hempler.

Han forklarer, at der kan være mange grunde til at have åbent på andre tidspunkter. Udvalget synes ikke, at det giver mening, at der ved firma-arrangementer eller lignende ikke er mulighed for at spise på restauranten udenfor parkens åbningstid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Annonce