x
Annonce
Kerteminde

Oplevelsespark: Lokalplan på vej i offentlig høring

Ved tidligere forslag til lokalplanen har der været klager over, at adgangen til parken skulle ske via en lille grusvej. Det er lavet om i den nye plan. Arkivfoto: Kim Rune

På det seneste møde i miljø- og teknikudvalget var planerne om en oplevelsespark i Kerteminde igen på dagsordenen. Og indtil videre tegner det lyst.

Kerteminde: Snart tegner det måske lyst for Hans Andersen, der længe har haft planer om at etablere en oplevelsespark i Kerteminde. På miljø- og teknikudvalgets seneste møde, besluttede de, at sende den lokalplan, der gør etableringen af parken mulig, i offentlig høring.

- Det var der sådan set ret bred enighed omkring, at det skulle vi, fortæller Jesper Hempler (SF), formand for udvalget.

Der har tidligere været fremlagt planforslag for parken, der ikke er blevet vedtaget. Men nu har piben fået en anden lyd. Måske. Først må man dog afvente, om der kommer indsigelser mod planen, når den kommer i høring. Ved tidligere planforslag har der været en del indsigelser.

Udvalget havde kun en eneste betænkelighed, nemlig et enkelt punkt i lokalplanen, som de ønsker at ændre på. Punktet gælder planerne for en restaurant i parken, hvor der i lokalplanen står, at den planlagte restaurant kun må have åbent i det tidsrum, hvor selve parken har åbent. Noget udvalget gerne vil se på mulighederne for at ændre.

- Vi har anført, at vi synes, at der skal kigges på det, så der er mulighed for udvidelse af de åbningstider, siger Jesper Hempler.

Han forklarer, at der kan være mange grunde til at have åbent på andre tidspunkter. Udvalget synes ikke, at det giver mening, at der ved firma-arrangementer eller lignende ikke er mulighed for at spise på restauranten udenfor parkens åbningstid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce