Annonce
Kerteminde

Oplevelsespark i Kerteminde: - Det har taget for lang tid

Hans Andersen er bygherre bag projektet, han ønsker dog ikke at udtale sig til Fyens Stiftstidende, før der ligger en endelig beslutning. Foto: Kim Rune

Tilbage i 2014 kom forslaget om en labyrintpark i Kerteminde Kommune. Her fire år senere arbejdes der stadig på planerne. På næste møde i Miljø og Teknikudvalget skal der stemmes ja eller nej til, om det nye forslag til lokalplanen skal sendes i høring.

Kerteminde: - Jeg er ret overbevist om, at udvalget vil se positivt på det her og vil sende det i høring uden nogen store bemærkninger. Jeg bliver i hvert fald meget overrasket, hvis udfaldet bliver anderledes end det, siger formand for Miljø- og Teknikudvalget Jesper Hempler (SF).

Ved udvalgsmødet i Miljø- og Teknik på tirsdag skal udvalget nemlig beslutte, om de vil sende forslaget til lokalplan 300 og kommuneplantillæg 40, som muliggør etableringen af en oplevelsespark nord for Kerteminde, i offentlig høring.

Planen er, at oplevelsesparken skal være en grøn naturpark udformet som en labyrint. Udover det skal parken indeholde blandt andet restaurant, kiosk/cafe, toiletfaciliteter, shelters og en sø.

Annonce

- Der er mange forhold, der har gjort, at det har taget så lang tid. Men det har også taget for lang tid, efter min mening, siger Jesper Hempler.

En lidt for lang proces

Forslaget til parken kom tilbage i 2014, og der har tidligere været fremlagt planforslag, der ikke blev vedtaget. Nu skal der så igen stemmes om projektet i udvalget.

Jesper Hempler fortæller, at det har taget så lang tid, fordi der har været mange forskellige udfordringer, blandt andet i forhold til tilkørselsvejen til parken, der har givet en masse snak, og forhandlinger frem og tilbage. Desuden har projektet stået lidt stille, fordi de i kommunen mangler planlæggere, der skal lave lokalplanen.

- Der er mange forhold, der har gjort, at det har taget så lang tid. Men det har også taget for lang tid, efter min mening, siger Jesper Hempler.

Men denne gang er Jesper Hempler altså optimistisk i forhold til vedtagelsen af det nye planforslag. Man har blandt andet ændret i planerne for tilkørselsvejen for parken, så der ikke længere er tilkørsel ad Hyrdevej. Derimod er det meningen, at der skal laves en anden adgangsvej, så man vil kunne køre op og parkere lige før Sybergland.

Ingen garantier før det er endeligt vedtaget

- Jeg synes, det er en rigtig god ide. Det er jo ikke et tivoli, det er langt mere et naturområde, så det spiller godt sammen med det kommunale naturområde. Jeg synes, det er super godt, og jeg tænker, at det også er noget, der kan være med til at være et trækplaster for Kerteminde, siger Jesper Hempler.

Han mener ikke, at det er ideen med oplevelsesparken, der er noget i vejen med, det er blot tilrettelæggelsen, der er svær.

Hans Andersen er bygherren bag parken, men han ønsker ikke at udtale sig om projektet, før det er endeligt vedtaget. Han har tidligere udtalt, at han føler sig snydt af kommunen. Til det siger Jesper Hempler:

- Jeg synes, det er ærgerligt, at Hans Andersen føler sig snydt. Det er ikke min oplevelse, at der er nogen, der vil snyde ham, i hvert fald ikke fra politisk hold. Men jeg kan sagtens forstå, at der kan være en frustration over at skulle vente i så lang tid, og at der er planer, man måske tror går igennem, og så går de ikke igennem. Men det er jo også bare sådan det politiske system er, der er ingen garantier før, at det endeligt er vedtaget, siger han og fortsætter:

- Så jeg kan godt forstå følelsen, men jeg håber, at vi nu kan komme videre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Fyn

Meteorologer: Ingen tegn på vinter - lavtryk med mere regn nærmer sig

Annonce