Annonce
Faaborg-Midtfyn

Oplev stenslibning og prøv selv at smede

Sidste sommer kunne man også prøve stenslibning ved Davinde Stenmuseum. Så tæt skal man ikke stå på søndag, men der vil stadig være rig mulighed for at kigge på og prøve selv. Privatfoto
Davinde Stenmuseum og Hudevad Smedjemuseum holder åbent på søndag den 12. juli, hvor man kan opleve stenslibning på tæt hold og være med til at smede selv.
Annonce

Davinde/Hudevad: Fra maj til oktober holder Hudevad Smedjemuseum og Davinde Stenmuseum åbent den anden søndag i hver måned.

Søndag den 12. juli har Davinde Stenmuseum åbent hus med stenslibning.

Museet plejer at tilbyde en demonstration af stenslibning både i juni, juli og august, men pga. risikoen for coronasmitte valgte bestyrelsen at droppe stenslibningen i juni. På søndag er den imidlertid tilbage med Flemming Lauersen fra Odense Ny Stenklub som instruktør.

Stenslibningen foregår udendørs, og publikum bedes respektere de gældende regler for social distance (mindst en meter) og brug af håndsprit. Hvis alt foregår i god orden, er der mulighed for selv at prøve at slibe sten. Og skulle man få lyst til mere, starter både Den fynske Stenklub og Odense Ny Stenklub hold i september.

Søndagens åbent hus byder naturligvis også på fossiler, ledeblokke, krystaller og alle de mange andre spændende sten i museeets udstilling, oplyser museet i en pressemeddelelse. Og som altid vil kyndige guider hjælpe publikum med at identificere medbragte fund.

Davinde Stenmuseum har adressen: Udlodgyden 52, Davinde, Odense SØ.

Der er åbent kl. 14-17. Entré 30 kr. for voksne, gratis for børn op til 18 år.

Annonce

Smed selv ved esse og ambolt

På Hudevad Smedjemuseum kan man søndag den 12. juli smede selv ved esse og ambolt. Smedning er for børn fra otte år og op ifølge med en voksen. Der er kyndig vejledning, og man får sine ting med hjem.


Allerede i min ungdom havde jeg en ubestemmelig trang til at lave noget – hvad skal vi sige – holdbart, noget der ikke sådan blev slidt op i det daglige, noget smukt.

Smedemester Hans Rasmussen (1882-1975)


Smedemester Hans Rasmussen (1882-1975), Hudevad Smedje, udtalte i et avisinterview som 71-årig: "Allerede i min ungdom havde jeg en ubestemmelig trang til at lave noget – hvad skal vi sige – holdbart, noget der ikke sådan blev slidt op i det daglige, noget smukt."

Netop af denne trang til at skabe udsprang Mesters motto: "Hver gang at nå det bedste, jeg formår, det er mit livs største arbejdsglæde." I Hudevad Smedjemuseum fortælles om hans livsværk, og der vises en film på 10 minutter.

Hudevad Smedjemuseum har adressen: Hudevad Byvej 21, Hudevad, Årslev.

Der er åbent kl. 13-16. Entré for voksne er 30 kr. Børn kommer gratis ind.

Smedemester Hans Rasmussens lysekrone i Rolfsted Kirke. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce