Annonce
Erhverv

Opkøb og ejendomme: Niels Thorborgs koncern vokser kraftigt

Niels Thorborgs koncern vokser kraftigt - i år begynder den blandt andet at udleje over 400 nye boliger. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Niels Thorborgs 3C Groups-koncern i Odense vokser kraftigt. Mange af dens områder klarer sig fint, men den har problemer med blandt andet butikskæden Værsgo, der er startet med et stort underskud.

Der er vækst og gode overskud i Odenses 3C Groups-koncern, der blandt meget andet omfatter L'Easy, OB og halvdelen af Middelfart-virksomheden Dinex. Det fremgår af en pressemeddelelse, som koncernen har offentliggjort fredag eftermiddag.

Virksomhedens egentlige regnskab for 2018 er endnu ikke tilgængeligt, men ifølge pressemeddelelsen er koncernen vokset kraftigt. Omsætningen er steget fra 1,5 til 2,3 milliarder kroner, og antallet af ansatte er steget fra 1100 til 2500 - især på grund af købet af halvdelen af aktierne i Dinex. Væksten fortsætter i år, hvor Dinex tæller med i alle 12 måneder, og hvor beboere flytter ind i koncernens 412 nybyggede boliger.

Til gengæld er overskuddet blevet mindre i 2017. 2018 gav et overskud før skat på 434 millioner kroner, mens tallet året før var 529 millioner kroner. En væsentlig årsag til nedgangen er, at 2017-regnskabet indeholdt indtægterne fra salget af butikskæden Inspiration til Imerco.

- Og så var 2017 bare et usædvanligt år, hvor vi havde medvind på alle cykelstier også i den almindelige drift. 2018 minder om 2016, der var et mere almindeligt år, siger Niels Thorborg, der ejer koncernen og selv er øverste chef.

Han kalder regnskabet for "tilfredsstillende med positive elementer samt nogle udfordringer."

3C Groups A/S

Hjemsted: Odense C

CVR-nummer: 30 69 68 08

Direktion: Niels Thorborg

Bestyrelse: Jørn Tolstrup Rohde (formand), Jan Godballe Børjesson (næstformand), Brian Djernes, Rikke Mølhave Thorborg, Lars Claudi Mortensen, Niels Thorborg

Ejer: Niels Thorborg

Regnskabstal 2018 (2017 i parentes)

Omsætning: 2.337 millioner kroner (1.499)

Overskud før skat: 434 millioner kroner (529)

Overskud efter skat: 322 millioner kroner (478)

Egenkapital: 3.220 millioner kroner (2.572)

Antal ansatte: 1.082 (2.482)

Stor optimist

Niels Thorborg offentliggør som sædvanligt ikke sine forventninger til 2019, men i år sender han usædvanligt optimistiske signaler:

- Her næsten midtvejs i 2019 er der grund til optimisme både for indeværende år og for fremtiden, udtaler han i pressemeddelelsen og nævner blandt andet, at han får 412 udlejningsboliger klar til indflytning i Odense i år.

- Og fremgangen stopper ikke i 2019, tilføjer han.

Annonce

Butikker har kostet dyrt

Også den nye butikskæde Værsgo, der er en konkurrent til Imerco, ventes at klare sig meget bedre i 2019. Den har siden 1. november 2017 haft en meget dyr opstart, der i alt har givet et underskud på 60 millioner kroner før skat. Nu går udviklingen i den rigtige retning, og salget ligger i dag 15 procent over 2018-niveauet.

- Det har været en hård start, og personalet har gjort en kæmpestor indsats for at skaffe fremgang. Der bliver formentlig også underskud i 2019 men slet ikke i samme størrelsesorden, siger Niels Thorborg.

Konkurrenten Imerco, som i 2017 købte Inspiration, har netop offentliggjort et underskud på 104 millioner kroner før skat for 2018.

- Det er en branche, der kalder på konsolidering, siger Niels Thorborg.

Konkurrencemyndighederne ville kun godkende salget af Inspiration til Imerco, hvis Niels Thorborg samtidig etablerede Værsgo-kæden og beholdt den som selvstændig i to år - altså indtil november i år.

Peter Schou Jørgensen er ny administrerende direktør for 3C Retail, der blandt andet omfatter L'Easy. Foto: 3C Groups
Annonce

Thorborg forlader direktørstol

Hovedforretningen i koncernen er stadig 3C Retail, der især omfatter L'Easy og DER i Danmark samt Thorn i Norge og Sverige. Her blev overskuddet på 299 millioner kroner mod 465 millioner kroner året før.

Niels Thorborg har hidtil selv været administrerende direktør for 3C Retail, men han overlader nu den formelle ledelse til to ledere, der i mange år har været centrale i virksomheden.

Peter Schou Jørgensen, Frederiksberg, bliver administrerende direktør, økonomidirektør Lars Claudi Mortensen, Lille Skensved, bliver viceadministrerende. De to er den øverste direktion og samtidig er koncernadvokat Nicoline Hyldahl, Havndrup ved Ringe, er udnævnt til juridisk direktør i 3C Retail. Niels Thorborg tager posten som formand for bestyrelsen, mens den hidtidige formand, Claus Wårsøe, Odense, bliver næstformand.

- Vi har sat det optimale hold til 3C Retail. Beslutningen hænger også sammen med, at koncernen breder sig, og jeg har fået flere opgaver - blandt andet som formand for Syddansk Universitet - og dermed bliver det sværere at få tid nok til at give 3C Retail tilstrækkelig opmærksomhed uden at få alt for travlt. Vi må for alt i verden ikke komme i en situation, hvor jeg bliver en flaskehals i virksomheden, forklarer Niels Thorborg.

Peter Schou Jørgensen skriver i en mail, at han er både glad og stolt over muligheden for at sætte sig i spidsen for virksomheden.

Der kommer også nye folk til den overordnede ledelse af koncernen. Brian Djernes, Odense, der er kendt som succesfuld leder og medejer af møbelvirksomheden Cane-Line i Rynkeby, er trådt ind i bestyrelsen for 3C Groups, der har Jørn Tolstrup Rohde, Odense, som formand.

Lars Claudi Mortensen er ny viceadministrerende direktør for 3C Retail, der blandt andet omfatter L'Easy. Foto: 3C Groups
Annonce

Alle skriger på arbejdskraft, men her drukner man i ansøgninger: - Det har vi aldrig prøvet før

Odense For abonnenter

Fyresedler og nul tiltro til letbanen på konkursramt butiksplads: - Jeg har ikke råd til at vente længere

Danmark

Lørdagens coronatal: 402 indlagte med corona - og 427 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Gammelt Odense-firma solgt: Ny ejer har allerede ansat flere folk

Fyn For abonnenter

En anderledes bisættelse: Tak til præsten, der sagde nej - nu blev det helt rigtigt

Odense

- De prøver at overdøve hinanden: Naboerne har fået nok af høj musik i Odenses parker - vil tage drastiske metoder i brug

Nordfyn For abonnenter

Lene frygter, at hendes søn skal starte i skole for tidligt: - Jeg mener, han har godt af at være barn et år endnu i børnehaven

Nordsøen skal plastres til med energiøer og vindmøller for hundredvis af milliarder: - Det er en rigtig, rigtig god forretning, lover klimaministeren

Faaborg-Midtfyn

Bent er bekymret: Nu har vi kun den her brandhane - og hvad hvis der kommer en storbrand?

Nyborg For abonnenter

Tog narko, terroriserede ekskæresten og kørte fra politiet: Mand idømt tre måneders fængsel

Ingen vil væk fra lokal virksomhed i vækst: - Medarbejderne skal have en fantastisk dag, så skal indtjeningen nok følge efter

Odense

- Sådan én har jeg sgu aldrig set før: Vaks zoo-gæst fik øje på noget, der hang fra tigeren - nu er dyrepasserne ham 'evigt taknemlig'

Det halter med udredning af astmapatienter: I fire år troede Janne, at hun havde astma, men medicinen hjalp aldrig

OB

Han insisterer på ikke at sige noget om sin situation nu: Bashkim Kadrii lover udmelding, når sæsonen er slut

Navne For abonnenter

Ny instruktør på Nordfynspillene er en mand med mange roller: Spiller volleyball og underviser i matematik

Erhverv

Jesper snedkererer millionresultat sammen: Har fordoblet overskuddet på et enkelt år

Annonce