Annonce
Nyborg

Ophedet debat om erhvervsklima

Nyborg bør være stolt over at have taget et tigerspring på DI's rangliste, mener Peter Wagner Mollerup (V). Partierne i rød blok er dog mere skeptiske overfor brancheorganisationens opgørelse. Arkivfoto: Robert Wengler

Mens S fastholder, at Dansk Industris årlige opgørelse er et partsindlæg, opfordrede formanden for Erhvervs- og Udviklingsudvalget til at hejse flaget.

Nyborg: Det skulle egentlig handle om kommunens budget for 2018. Men på et møde tirsdag kunne flere medlemmer af byrådet ikke dy sig for at kommentere på den opgørelse over erhvervsklimaet i de danske kommuner, som Dansk Industri offentlige forleden.

Målt på en lang række parametre har Nyborg taget et gavaldigt hop op ad ranglisten til en plads som nummer 11 - en forbedring på 42 pladser i forhold til året før.

Det fik smilet frem hos borgmester Kenneth Muhs (V), mens Vibeke Ejlertsen (S) gentog sin kritik af opgørelsen for at være et partsindlæg fra en brancheorganisation.

- Man skal ikke være ked af, at man får en høj score. Det er bare rigtig uigennemsigtigt, hvad det er, der gør, at vi flytter os op ad listen. Derfor vægter vi hos os langt mere, at vi har gode relationer til dem, vi har flest af, nemlig de mindre virksomheder, sagde socialdemokraternes gruppeformand.

- Godt gået!

Kritikken blev mødt med et modangreb fra formanden for Erhvervs- og Udviklingsudvalget, Peter Wagner Mollerup (V), rettet direkte mod Vibeke Ejlertsen.

- Jeg er tilhænger af at hejse flaget, når noget går godt. Og jeg kan ikke rigtig forstå, at du ikke tillægger opgørelsen nogen værdi. Jeg er enig i, at Dansk Industris undersøgelse ikke er den eneste sandhed. Det er én af flere sandheder. Men det vil være en smule useriøst ikke at have respekt for, hvad en stor brancheorganisation mener om forholdene i Nyborg. Du skulle måske nærlæse undersøgelsen lidt mere, for noget af det, vi får ros for både i år og sidste år er netop kommunikationen i forhold til virksomhederne, sagde han og mindede om, at mange kommuner rundt om i landet går meget op i at få en god placering på listen.

- Samme år, hvor alle gør alt, hvad de kan for at klare sig godt, rykker vi langt op ad listen. Derfor skal vi sige til vores ansatte i kommunen, der arbejder med det her: Det er saftsuseme godt gået, tilføjede han.

Annonce

Enhedslisten: Spinkelt grundlag

Det fik dog ikke Vibeke Ejlertsen til at finde festtøjet frem fra skabet.

- Det, jeg efterlyser, er større gennemskuelighed. Når jeg bliver ved med at sige, at det er et partsindlæg, så ville jeg sige det samme, hvis det var LO eller Danmarks Lærerforening, der havde lavet en opgørelse. Vi skal ikke være kede af en god placering, men vi skal også være kritiske. Og størstedelen af virksomhederne i Nyborg er altså ikke medlemmer af Dansk Industri, men tilhører andre brancher, bemærkede hun.

På DI's egen hjemmeside kan man læse, at besvarelserne omkring Nyborg repræsenterer 1160 arbejdspladser. Det svarer til 16,6 procent af de privatasatte i kommunen.

- Det er ikke et imponerende antal, det er faktisk meget lidt, konstaterede Enhedslistens Benny Pieszak.

Annonce
Odense For abonnenter

Hammeren falder over diesel-syndere i Odense: Overvågning udskriver bøder for en kvart million om måneden

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Nordsjællandsk journalistpar udlever drømmen på Vestfyn: De vil åbne lokal café med havudsigt

Kerteminde For abonnenter

Hårdtprøvede lejere barrikaderer sig mod rotter: - De skramlede i væggen bag mit sengegærde

Odense Håndbold

Odense Håndbold tog endnu en sejr, selvom spillet ikke levede op til standarden: - Vi forventer mere af os selv

Sport For abonnenter

Navne fra Odense Idrætshal - med vindende danskere gennem tiderne, OBK-kendis og Vittinghus ude

Fyn

Læger opfordrer til stadig at lade sig corona-teste: Testcenter er gået fra 8500 til 1500 daglige tests

Nordfyn For abonnenter

Kørelæreren viser rundt: Kom tæt på Nordfyns trafikale brændpunkter

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Odense Håndbold For abonnenter

Navne fra Otterup Idrætscenter - med skrattende højtalere, udebane på hjemmebane og Lois Abbingh

Odense

Nye detaljerede målinger afslører: Gartnerier udleder fortsat gift til vandløb

Danmark

Forsvaret har i flere år kendt til massive forureninger uden at bremse dem - eksperter kritiserer manglende indgriben

Kerteminde

Efter en stribe kritiske beretninger om værtshus: Der er også en anden historie, fortæller øjenvidne

Middelfart For abonnenter

Kraftige naboprotester tvinger Kvickly til at tage mere hensyn: Varehus må skrotte halvdelen af udvidelsesplaner i villakvarter

Faaborg-Midtfyn

Bil 'fløj' af Svendborgmotorvejen: Pas på regnvåde veje derude

Annonce