Annonce
Middelfart

Ophørsudsalg på Nytorv: Tøjbutik i Middelfart er nødsaget til at lukke

Den 1. september 2017 flyttede Pigernes tøjbutik ind i den store butik på Nytorv. Nu er indehaver Anette Vinter nødsaget til at lukke. Foto: Louise Holmgaard Nielsen
På grund af økonomiske udfordringer er Pigernes tøjbutik på Nytorv nødsaget til at lukke. De næste uger frem eller så længe lager haves er der ophørsudsalg i butikken.

Opdateret klokken 15.10 med kommentarer fra advokat Andreas Kærsgaard Mylin

Middelfart: "Ophørsudsalg" står der på store gule skilte udenfor tøjbutikken Pigernes på Nytorv, hvilket vidner om, at tøjbutikken, som flyttede ind på lejemålet på Nytorv 1. september 2017, er nødt til at lukke. Lukningen sker på grund af økonomiske problemer, hvilket blandt andet skyldes flytningen til det store lejemål på Nytorv, større investeringer i inventar i forbindelse med flytningen, vandskade uden forsikringsdækning samt et generelt udfordret marked for detailbranchen.

Derfor har indehaver Anette Vinter søgt rekonstruktion ved Skifteretten i Odense, som skal være med til sikre, at butikkens kreditorer, heriblandt virksomhedens bankforbindelse, får den størst mulige dækning. En rekonstruktion blev tidligere kendt som betalingsstandsning og betyder, at virksomheden får lov til ikke at betale sine regninger i en periode. Her skal det nuværende ophørsudsalg af Pigernes varelager af tøj, sko og tilbehør være med til at sikre dækning til kreditorerne.

- Ophørsudsalget er for at give så høj en betaling til bank og andre kreditorer, som det overhovedet kan lade sig gøre som alternativ til bare at tvangssælge eller køre det væk i en flyttevogn i samtidig bedre forslag til en rekonstruktion med akkord som alternativ til konkurs med større tab til kreditorerne herunder SKAT, forklarer den beskikkede rekonstruktør, advokat Andreas Kærsgaard Mylin fra Accura.

Annonce

Ophørsudsalg så længe lager haves

Ophørsudsalget starter torsdag 23. maj og vil vare de kommende uger eller så længe lager haves. I den forbindelse er der 25 procent på alle varer i forretningen.

- Jeg er vanvittig ked af situationen, og det er et hjertebarn, jeg siger farvel til. Jeg var sikker på, at flytningen til Nytorv og en sammenlægning af mine to butikker var det helt rigtige, men det har desværre endt med at koste dyrt - både menneskeligt og økonomisk, skriver indehaver Anette Vinter i en pressemeddelelse sendt til Fyens Stiftstidende.

Hun ønsker ikke at udtale sig yderligere til avisen.

Åbningstiderne er fortsat mandag til torsdag klokken 10 til 17.30, fredag 10 til 18.30 og lørdag 10 til 14, mens der vil være ekstraordinært åbent ved Middelfart Open by night fredag 31. maj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce