Annonce
Nordfyn

Opgradering af nordfynsk kultur: Her lander der støttekroner i 2020

Bogø Mølle er et af de projekter, der får kommunal kulturstøtte i det kommende budgetår. Arkivfoto: Sugi Thiru
- Jeg tror, det er første gang, vi har sat så mange penge af til kultur, lød det fra Anne-Lise Sievers (SF), da hun sammen med andre politiske ordførere præsenterede det nye budgetforlig i sidste uge. Her kan du se, hvor pengene bliver lagt.

Nordfyn: - Der skal jo også været noget til os, der ikke har brug for pleje og ikke har børn i skolen, lød det fra Pia Longet (S) under præsentationen af det nye budgetforlig, som de nordfynske politikere blev enige om i sidste uge. Og det bliver der så også, altså noget for dem uden børn eller plejebehov. Udover at Geværfabrikken får tildelt et enkeltbeløb på tre millioner kroner, kan flere andre kulturtilbud nemlig også se frem til økonomisk støtte fra Nordfyns Kommune.

1) Nordfynsspillene

Amatørteaterforeningen Nordfynsspillenes årlige, store musical, som spiller i begyndelsen af sommerferien, får fremover et fast beløb. Musicalen foregår i det grønne område ved Otterup Idrætscenter, og foreningen kan fremover se frem til 150.000 kroner årligt.

2) Vikingemarkedet

Nordfyns Vikingemarked, der hvert år finder sted den første weekend i september, kan se frem til at modtage 25.000 kroner årligt.

3) Castor

Turskibet Castor, der hører til i Bogense, brød sidste år i brand, og siden har foreningen Castors Venner samlet ind til en omfattende restaurering af skibet. Det 83 år gamle træskib blev erklæret totalskadet af forsikringsselskabet, men nu kan foreningen se frem til et solidt tilskud fra kommunen. Castor har fået plads i budgettet og vil få et årligt tilskud på 75.000 kroner.

4) Bogø Mølle

Den over 145 år gamle Bogø Mølle får et engangsbeløb på 300.000 kroner. Beløbet skal dække en nærmere undersøgelse af møllen og de stilladsomkostninger, der er forbundet med det, fordi man ikke kan komme op i møllen, som den står i dag. Til slut skal der udarbejdes en projektbeskrivelse, som kan fremsendes til de fonde, som foreningen vil søge om midler fra. Det er første trin af restaureringen, der nok vil løbe op i otte millioner kroner, lyder det fra formanden for Bogø Møllelaug, Leif Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce