Annonce
Middelfart

Opgave til 100.000 kroner: Lokal polstrer sørger for at filipinske sømænd sidder blødt og godt

Møblerne blev ombetrukket i Holse Stationsby og kørt retur til Munkebo og hejst ombord. Privatfoto

Linda Nielsen fra Lillebæltpolsteren har netop leveret sin største ordre - polstring for 100.000 kroner på kemikaliefragtskibet Caroline Theresa.

Holse: De filipinske sømænd på det danske kemikaliefragtskib Caroline Theresa kan se frem til at sidde blødt og godt i pauserne under de fremtidige sejladser med skibet. Det lover den lokale møbelpolstrer Linda Nielsen fra Holse Stationsby, der netop har forsynet sofaer og stole ombord med nyt polster og nye betræk.

Arbejdet løb op i 100.000 kroner, og det er dermed den hidtil største ordre for Linda Nielsen og hendes firma, Lillebæltpolsteren. Hun blev kontaktet af Jørn Oxfeldt Lauridsen fra firmaet Dania Ship Management, som bad om en pris på opgaven, mens det lå i dok hos reparationsværftet Fayard i Munkebo.

- Han havde fundet mig på nettet og spurgte, om jeg kunne give ham en pris på at ombetrække sæder, rygge og stole på det 102 meter lange skib, og jeg var så heldig at få jobbet, fortæller Linda Nielsen.

Hun hentede delene midt i januar og afleverede dem nypolstrede retur forleden.

- Jeg fik hjælp af de flinke filippinere, som arbejdede på skibet. Det var en stor opgave, men heldigvis har jeg en svend og en praktikant og en hjælpsom kæreste, som alle sørgede for, at det lykkedes at blive færdig, inden skibet skulle sejle, fortæller Linda Nielsen.

Annonce
Møblerne blev ombetrukket i Holse Stationsby og kørt retur til Munkebo og hejst ombord. Privatfoto
Linda Nielsen hentede møblerne før skibet blev malet om. Privatfoto
Caroline Theresa fik ikke kun nye møbler men også nyt udseende. Privatfoto
Færdigt arbejde. Privatfoto
Færdigt arbejde. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom nu, Mette F.: Hold dit løfte

Det er godt, at regeringen og Kommunernes Landsforening i sidste måned blev enige om en ny økonomisk aftale, der tilfører 2,2 milliarder kroner ekstra til kommunerne i 2020. Det er også fint, at den socialdemokratiske regering i begyndelsen af denne uge sendte millioner af kroner ud til en række af landets vanskeligt stillede kommuner. Og dejligt, at man desforuden har besluttet at sløjfe det rigide omprioriteringsbidrag. De mange skattemillioner, som regeringen har drysset ud med mild hånd i den seneste tid, ændrer imidlertid ikke på, at der er noget rivravruskende galt i Danmark, som Faaborg-Midtfyn Kommunes borgmester, Hans Stavnsager, formulerede det på et byrådsmøde tidligere på ugen. For der er stadig uhyre store forskelle på den service, som landets rige og fattige kommuner tilbyder deres borgere. Derfor er det påtrængende, at regeringen får gennemført en ny udligningsreform. Den nuværende socialdemokratiske regering har varslet, at det vil ske, men det gjorde den foregående Venstre-ledede regering såmænd også – uden at det skete. Derfor er det tilsyneladende nødvendigt at holde statsminister Mette Frederiksen, finansminister Nikolai Wammen, social- og indenrigsminister Astrid Krag og alle andre ansvarlige ministre fast på, at der skal ske ændringer i udligningen mellem kommunerne. For det dur ikke, at eksempelvis rige kommuner i Nordsjælland kan hente ekstra millioner i hjem til pengetankene på grund af teknikaliteter i lovgivningen, mens fattige landkommuner skal skære i budgetterne. Middelfart, Faaborg-Midtfyn, Odense, Kerteminde ... budgetforligene er faldet på plads de seneste dage; nogle steder med smalle forlig, andre steder med bred opbakning eller endog i fuld enighed. Alle steder har budgetlægningen dog krævet benhårde prioriteringer og fravalg, blandt andet fordi udligningsordningen stadig ikke er ændret. Derfor er det ikke nok, at regeringen har varslet en ny udligningsreform. Den skal også holde løftet.

Annonce