Annonce
Middelfart

Opgave til 100.000 kroner: Lokal polstrer sørger for at filipinske sømænd sidder blødt og godt

Møblerne blev ombetrukket i Holse Stationsby og kørt retur til Munkebo og hejst ombord. Privatfoto

Linda Nielsen fra Lillebæltpolsteren har netop leveret sin største ordre - polstring for 100.000 kroner på kemikaliefragtskibet Caroline Theresa.

Holse: De filipinske sømænd på det danske kemikaliefragtskib Caroline Theresa kan se frem til at sidde blødt og godt i pauserne under de fremtidige sejladser med skibet. Det lover den lokale møbelpolstrer Linda Nielsen fra Holse Stationsby, der netop har forsynet sofaer og stole ombord med nyt polster og nye betræk.

Arbejdet løb op i 100.000 kroner, og det er dermed den hidtil største ordre for Linda Nielsen og hendes firma, Lillebæltpolsteren. Hun blev kontaktet af Jørn Oxfeldt Lauridsen fra firmaet Dania Ship Management, som bad om en pris på opgaven, mens det lå i dok hos reparationsværftet Fayard i Munkebo.

- Han havde fundet mig på nettet og spurgte, om jeg kunne give ham en pris på at ombetrække sæder, rygge og stole på det 102 meter lange skib, og jeg var så heldig at få jobbet, fortæller Linda Nielsen.

Hun hentede delene midt i januar og afleverede dem nypolstrede retur forleden.

- Jeg fik hjælp af de flinke filippinere, som arbejdede på skibet. Det var en stor opgave, men heldigvis har jeg en svend og en praktikant og en hjælpsom kæreste, som alle sørgede for, at det lykkedes at blive færdig, inden skibet skulle sejle, fortæller Linda Nielsen.

Annonce
Møblerne blev ombetrukket i Holse Stationsby og kørt retur til Munkebo og hejst ombord. Privatfoto
Linda Nielsen hentede møblerne før skibet blev malet om. Privatfoto
Caroline Theresa fik ikke kun nye møbler men også nyt udseende. Privatfoto
Færdigt arbejde. Privatfoto
Færdigt arbejde. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kemisagen: Odense Kommune har været absurd langmodig

Det er overraskende og opsigtsvækkende, at der stadig ikke findes en plan for, hvordan de efterladte kemikalier fra den krakkede virksomhed Printline i det nordøstlige Odense vil blive bortskaffet. Overraskende, fordi problemet har været kendt i årevis. Opsigtsvækkende, fordi kommunen har udvist en helt absurd langmodighed med ejeren af den industribygning, hvori kemikalierne opbevares. Realiteten er, at der siden 2016 – nu skriver vi som bekendt 2020 – har stået tonsvis af kemikalier i en erhvervsejendom beliggende tæt ved et boligkvarter i Seden. Til overflod er der, som avisen beskriver i dag, øjensynligt ikke udsigt til, at kemikalierne kommer væk foreløbig. Det bør Odense Kommune ærlig talt håndtere bedre. Det er vigtigt at understrege, at det ikke er Odense Kommunes skyld, at kemikalierne står, hvor de står. Ansvaret er først og fremmest Printlines, for man burde, da konkursen nærmede sig, have afsat midler fra virksomhedens side til at få bortskaffet kemikalierne. Det havde ethvert moralsk ansvarligt firma gjort. Det gjorde Printline bare ikke. Og det gjorde Seden Ejendomsinvest, der ejer den pågældende industribygning, heller ikke. Det er ryggesløst. Der er overhovedet ingen tvivl om, at det direkte ansvar for, at kemikalierne ryddes på forsvarlig vis, hviler på de to private virksomheder. Odense Kommune har imidlertid et ansvar for borgerne i området, og derfor er det på sin plads, at kommunen påtager sig opgaven med at få ryddet grunden for de mange ton kemikalier, herunder stærke koncentrationer af salpetersyre og svovlsyre. Også selv om kommunen ikke mener, at "der er en overhængende miljørisiko ved opbevaringen af kemikalierne", sådan som en kontorchef i Odense Kommune forklarer i dagens avis. Regningen må man efterfølgende få kradset ind fra de ansvarlige virksomheder. Sagen bør give myndighederne anledning til at gennemtænke, hvordan man skærper kravene til virksomheder, der anvender eller opbevarer kemikalier. For sådanne virksomheder skal drives ansvarligt. Også i Seden.

Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Fyn

2822 husstande uden strøm

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];