Annonce
Debat

Opfordring til regeringen: Lad de syriske flygtninge blive

Læserbrev: : ”Jeg tror, vi bliver fattigere den dag, vi ikke mere oprøres over, at mennesker lider nød.” Sådan lød det fra den tidligere socialdemokratiske statsminister Anker Jørgensen i hans nytårstale 1. januar 1973.

Og fattigere bliver vi i denne tid.

Den socialdemokratiske regering har sammen med den ungarske regering, som de eneste i EU, vurderet, at det er sikkert for syriske flygtninge at blive sendt tilbage til Syrien. En vurdering, der har mødt modstand fra de selv samme personer, der har lavet den sikkerhedsvurdering, som regeringen har lagt til grund for sin beslutning.

Annonce

Sammen med 33 EU-politikere fra forskellige lande, andre kommuner, skoleledere og NGO’er, melder vi os nu til koret af kritikere der mener, at beslutningen om at sende syriske flygtninge tilbage er en stor fejl.


Tilbagekomne syrere risikerer tortur, fængsel og anden forfølgelse. Dermed venter der en uvis skæbne for de flygtninge, der måtte blive sendt til Syrien.


Fejlen ligger i, at man sender flygtninge tilbage til et land, som FN ikke vurderer er fredeligt. Disse mennesker vil vende tilbage til et lovløst styre, som ikke engang S anerkender legitimiteten af. Tilbagekomne syrere risikerer tortur, fængsel og anden forfølgelse. Dermed venter der en uvis skæbne for de flygtninge, der måtte blive sendt til Syrien.

Da de syriske flygtninge kom til Danmark fra borgerkrigens rædsler, tog vi i Middelfart Kommune et ansvar på os. Vi gav dem husly, et sikkert sted at være. Vi gav dem mulighed for uddannelse eller job. Det betød, at inden for tre år var mere end tre ud af fire i arbejde og dermed bidrog og stadig bidrager de syriske flygtninge til vores fællesskab i kommunen.

Sammen med kommunens mentorer fik de syriske flygtninge hjælp til at blive integreret og dermed til af få en hverdag i deres nye hjemland.

Det er faren, der har knoklet for at få sit danske kørekort, så han kan få et job og forsørge sin familie. Eller moren, der er uddannet revisor i Syrien, som hjælper naboen med hans regnskab, imens hun øver sig på at tale dansk. Med andre ord, så er de en del af vores lokalsamfund.

Kort sagt er det vores naboer, vores venner, ja vores børns legekammerater regeringen ønsker at sende til et andet land. Vi kender alle en flygtning, og de er mennesker lige som os, der ønsker et sikkert sted for sig selv og familien.

Derfor skal der også lyde en opfordring til regeringen fra Alternativet, Radikale Venstre, Enhedslisten og SF i Middelfart Kommune. Undlad at bryde internationale konventioner, gør det eneste rigtige, lad de syriske borgere både i vores kommune og på tværs af landet beholde trygheden i deres hverdag lige her, hvor de lever deres liv. Der er ikke trygt og sikkert, der hvor I nu vil sende dem retur til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Efter fire år i kørestol har Johnny fået nok af Middelfart Kommune: Nu stiller han op til byrådet - og han har kun én mærkesag

Annonce