x
Annonce
Sydfyn

Opfordring fra ung politiker: Aflys fest og æggekogning på de ærøske strande påskelørdag

Påsken er sædvanligvis et tilløbsstykke på Ærø. I år bør man blive hjemme, mener ung Ærø-politiker. Arkivfoto: Morten Rode
Søren Degn Laxy (K) opfordrer folk til at aflyse æggekogning og påskefejring på de ærøske strande påskelørdag. Han foreslår, at Ærø Kommune officielt skal opfordre folk til at holde sig væk.

Ærø: Normalt er de ærøske strande påskelørdag fyldte af glade folk, der fejrer påsken med æggekogning, bål og øl, men den tradition bør som så meget andet aflyses på grund af coronasmittefare.

Det mener medlem af Ærøs kommunalbestyrelse Søren Degn Laxy, som på vegne af sit parti, Det Konservative Folkeparti, foreslår, at Ærø Kommune "på det stærkeste fraråder enhver borger og besøgende på Ærø at fastholde påskelørdag-traditionen i dens fysiske udfoldelse," som det blandt andet hedder i forslaget.

"Ærø Kommune fraråder, at man samles på strande, havne og lignende steder, også selvom man er færre end det, til den tid angivet, antal personer der må være samlet", lyder det videre.

Søren Degn Laxy mener, opfordringen, som skal behandles politisk onsdag aften, ligger fint i forlængelse af de retningslinjer, som regeringen og Sundhedsstyrelsen har meldt ud. Han peger på, at 1. maj, som ligger tre uger senere end påskelørdag, allerede er aflyst.

- Jeg syntes, der var rigtig mange ting i samfundet, der bar hen imod, at vi må også tage næste skridt på Ærø. Og der synes jeg, at vi som det politiske led har den mulighed at gå ud og lave den her opfordring. Og det er jo kun en opfordring. Vi kan jo ikke forbyde, vi kan kun opfordre, siger han.

Søren Degn Laxy forestiller sig, at kommunen kan lægge informationen ud på blandt andet kommunens og Ærøfærgernes hjemmesider, hvor folk opfordres til ikke at tage til Ærø i påsken.

- Det er egentlig bare en forlængelse af den informationskampagne, der allerede er i forvejen, siger han.

Mange har allerede taget det offentlige Danmarks retningslinjer til sig, og al offentlig transport melder om drastiske fald i passagertal. Også de unge lader til - efter nogle enkelte udfald - at have taget budskaberne til sig. Søren Degn Laxy håber, de også vil respektere denne opfordring.

- Det er min forhåbning, at man tænker sig om og siger, at det ikke er i år, vi gør det.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Børn og lærere er ikke forsøgskaniner, siger Søren Brostrøm

Annonce