Annonce
Navnligt

Opfordring fra minister og småkager fra Wozniacki

Caroline Wozniacki får blandt andet tiden til at gå med hjemmebag. Arkivfoto: Kim Hong-Ji/Reuters/Ritzau Scanpix

Mange restauranter, som normalt kun leverer mad ud af huset efter særlig aftale eller til nytår, har slået sig på takeaway, efter de har været nødt til at lukke midlertidigt. Det gælder også vinbarer, der, ligesom restauranterne, savner gæster. Derfor tilbyder Thomas Brieghel og Ivan Laursen, som normalt trakterer i Lalou Vinbar i Pogestræde i Odense, nu at køre kasser med vin ud til kunderne.

Samme tilbud har Pernille Bohn Pedersen og Andre Berkholdt Larsen på S’vineriet Vinapotek i Klaregade - for 600 kroner leverer de "Corona-kassen" med seks flasker vin - kunderne kan også mikse en kasse efter egne ønsker ud fra barens vinliste.

Eddie Szweda, Midtfyns Bryghus’ stifter og administrerende direktør, kører også varer ud - han brugte den seneste weekend på at levere øl til bryggeriets aktionærer i Jylland og på Fyn og Sjælland, og han krydser fingre for, at krisen snart er overstået. Bryggeriet har indtil videre standset produktionen og sendt medarbejdere hjem, fortæller han til Fødevarewatch.

Hos Nyborg Destilleri er produktionen ikke indstillet, men omstillet, fortæller Tørk Eskild Furhauge, administrerende direktør i Naturfrisk Group, der ejer destilleriet. Nu produceres der sprit ud af øl fra Ørbæk Bryggeri, vinbase fra Carlsberg og alkohol fra Albani. Spritten fra Nyborg bliver lavet til håndsprit hos en virksomhed i Billund, og direktøren glæder sig til, at håndspritten kan afleveres uden beregning til hospitaler, der mangler håndsprit.

Den tid, man sparer på ikke længere at kunne gå ud og få et glas vin, kan bruges på at stå i kø i supermarkedet. Der skal som bekendt holdes to meters afstand, og det kan en delvist fynsk opfindelse hjælpe kunderne med. Mikkel Baun Kjærgaard, professor på Syddansk Universitets enhed for software engineering, er sammen med firmaet Vemco Group i Fredericia i gang med at udvikle en model for, hvordan sensorer i supermarkeder kan bruges til at vise kunderne, om de står for tæt i køen til kassen. Er der tid til overs i supermarkedets kø, kan den bruges til at ringe til ens bedsteforældre - det skal man nemlig huske i denne tid, lyder opfordringen fra den flere gange fynskvalgte børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil i en af de videoer, som hun har lagt på Facebook. Her giver hun gode råd til landets skolebørn, der for tiden må undvære det daglige samvær med kammerater og lærere.

Mon der ikke også bliver bagt mere end normalt i de danske hjem for tiden? Det gør der hos en tidligere hyppig gæst i disse spalter, Caroline Wozniacki, der kom til verden i Odense, hvor hendes far spillede fodbold for B1909. I en video på Facebook fortæller hun, at hun og manden, den tidligere basketball-stjerne David Lee, er hjemme i karantæne, og hun bruger tiden på at lave mad og bage cookies.

Eddie Szweda har midlertidigt standset produktionen i Midtfyns Bryghus. Arkivfoto: Robert Wengler.
Ivan Laursen (billedet) og Thomas Brieghel tilbyder at køre ud med flasker fra vinbaren Lalou. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Takker politiet: Gydas skizofrene søn truede hende med samuraisværd og barrikaderede sig i huset

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1970: Odense Kommune bliver større i morgen

1995 Danmarks første elektroniske markedsplads åbnede i går for kunderne. Efter en lang sej fødsel er Diatel-netværket nu klar med en række tilbud til pc-ejere. For eksempel kan man sidde foran sin skærm og bestille teaterbilletter, lave sine bankforretninger, købe ind, læse Den Blå Avis eller se det seneste døgns nyheder. 30 forskellige tjenester er der indtil videre at vælge imellem på Diatel, der officielt blev søsat af forskningsminister Frank Jensen (S) med et tryk på den rette knap på tastaturet. Det er TeleDanmark/ Jydsk Telefon, Kommunedata og Girobank, der ejer Diatel. Derudover har dagbladene Jyllands-Posten og Politiken poster i bestyrelsen med ret til senere at købe sig ind i selskabet. 1970 Fra i morgen er Odense Storkommune en kendsgerning. I eftermiddag kl. 14 holdt det nyvalgte byråd sit konstituerende møde, hvor borgmester Holger Larsen som rådets ældste medlem bød de 28 andre medlemmer velkommen og derefter ledede valget af borgmester. Det blev som ventet Holger Larsen, der blev genvalgt med 15 stemmer (14 socialdemokratiske og folkesocialisten Alfred Andersen). Ingen andre kandidater var opstillet. Der foretoges valg af magistrat, der består af borgmesteren og fire rådmænd. Magistraten har borgmesteren som formand og består af rådmand Poul Nielsen, Bellinge, rådmand Jens Helbak, Odense, rådmand C. Jeppesen, Næsby og Lennart Larson, Pårup. 1945 Efter de begivenheder, der er sket i den senere tid, skulle man tro, at en flyvervarsling nu blev mødt med større alvor end nogen sinde tidligere. At dette ikke er tilfældet, kunne man opleve i går eftermiddag, da sirenerne kl. 15 forkyndte, at der kunne ventes overflyvning. I de første minutter, hvor sirenerne lød, var der en del mennesker, der søgte hjem eller i tilflugtsrum. Men det varede ikke længe, efter at sirenerne var blevet tavse, før der igen var børn på gaden og folk, der kom ud for at se, ”om der skete noget”. På et vist tidspunkt under varslingen var der samlet op mod et par hundrede mennesker på fortovet og kørebanen uden for det offentlige tilflugtsrum i Bryggergårdens kælder.

Odense For abonnenter

Forarget rådmand om ulovlig udlejning af boliger: - Det hører ingen steder hjemme

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Annonce