Annonce
Læserbrev

Opfordring. Flere bænke ved Zoo

Læserbrev: En bøn til Odense Kommune: Selv om der skal spares i disse tider, kunne der så ikke i en skjult pengekasse findes et par håndører til genetablering af bænke på Faaborgvej i Dalum. Stedet, jeg tænker på, er sporvognenes tidligere vendeplads ved indgangen til Fruens Bøge Skov og nabo til Zoo. Jeg er gammel Dalum-dreng, årgang 1950, og kan tydeligt huske, at der altid, indtil for nogle år siden, har stået fire bænke i rundingen - to på hver side ved indgangen op ad stensætningen. Kunne der da blot komme to op, ville det være særdeles godt.

Der færdes en masse gående med ærinde til forretningerne på Dalumvej. Det ville være rigtig godt til et pusterum, når de tætpakkede med varer vandrer hjemad igen. Som jeg husker det, har der altid siddet mange personer og holdt øje med det rige liv, der netop er der, og for at holde en lille pause inden den videre færd. Jeg vil også være en stor bruger af dem, da jeg dagligt går den vej ind i skoven, hver eneste dag året rundt.

Håber på mine og mange andres vegne, at ønsket vil gå i opfyldelse.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Det var mit livs sværeste skilsmisse, fortæller Helle Virkner

1994 Det var mit livs sværeste skilsmisse, bekender Helle Virkner langt henne i sin meget langstrakte erindringsbog ”Hils fra mig og kongen”, der udkommer i dag. Talen er om opbruddet i 1973 fra ægteskabet med Jens Otto Krag. Der havde været for mange kvinder i hans liv sammen med hende. Beviserne forelå. Han bekræftede dem selv, samtidig med at han holdt fast ved, at hun stadig var hans elskede Helle, genstanden for de varmeste kærlighedserklæringer i gengivne breve. Disse private ytringer til indehaveren af vekslende kælenavne er trykt med fremhævet skrift. Det gælder også digte, han skrev til sin Helle: ” ..thi dagens glæde skal kappes med længslen efter næste nats lidenskabelige hvile”. 1969 Samtidig med, at flere jyske byer undersøger mulighederne for flyforbindelse til Hamborg, foregår der for tiden en række undersøgelser om flyvning mellem Odense og Aalborg. Tanken om en flyrute mellem Odense og Aalborg er ikke af ny dato. Den har været drøftet adskillige gange, og hovedårsagen til, at spørgsmålet er rejst, er Statsbanernes stædige vægring ved at lade de to hurtigste lyntog i forbindelsen til og fra Aalborg, ”Limfjorden” og ”Nordjyden”, standse i Odense. Flere fynske industrivirksomheder har forhandlet med flyselskabet Bel Air i Odense om muligheden for at få etableret en fast rute til Aalborg, og selskabet har ansøgt om tilladelse til flyruten med foreløbig tre ugentlige dobbeltture. 1944 Generaldirektoratet for statsbanerne meddeler, at der indtil videre kun bliver sejlet to daglige færgeture over Storebælt i hver retning. Det betyder, at der kun vil være to togforbindelser fra Odense til Sjælland kl. 6.10 og kl. 11.50. Under hensyn til indskrænkelserne i tog- og færgedriften henstiller generaldirektoratet meget indtrængende til befolkningen om kun at foretage de allernødvendigste rejser mellem landsdelene. Forbindelserne mellem Odense og Jylland bliver indtil videre uændrede. Men indskrænkelserne i færgedriften vil formentlig betyde, at adskillige rejsende fra Jylland mod København vil foretrække at overnatte i Odense og rejse videre med det tidlige morgentog.

Annonce