Annonce
Kerteminde

Opfordrer til boykot af Kerteminderevyen: - Revyen er racistisk og sexistisk

60 personer opfordrer Kerteminderevyens sponsorer til at genoverveje støtten til revyen.- Sponsorerne bakker mig 100 procent op, siger revydirektør Mads Nørby.

Annonce

Kerteminde: I et brev sendt til ti af Kerteminderevyens sponsorer, opfordrer 60 underskrivere til, at sponsorerne trækker støtten til revyen, hvis ikke revyen ændrer plakaten.

- Det var med stor forbløffelse, at vi kunne konstatere, at plakaten til næste års udgave af Kerteminderevyen præsenterer udpræget racistiske stereotyper som "redface", "yellowface" og "blackface," hvor personer er karikeret, sminket og udklædt som andre folkeslag, står der i brevet.

Underskriverne opfordrer sponsorerne til at indgå i en dialog med Kerteminderevyen.

- Vi henstiller til, I aktivt reagerer og derved sendes et tydeligt signal til jeres kunder og omverden, at I ikke ønsker at støtte yderligere racisme i 2018.

Kirstine Dalsgaard Larsen er en af brevets underskrivere. Hun finder plakaten både racistisk og utidssvarende, og hun mener ikke, at man kan tillade sig gøre grin med minoriteter i en revy.

- Jeg synes ikke, man kan dække sig ind under humor i enhver sammenhæng, for samtidig reproducerer man også racistiske stereotyper, siger hun.

Kirstine Dalsgaard Larsen har været i kontakt med Mads Nørby, der er revydirektør på Kerteminderevyen.

- Kerteminderevyen har ikke været ude at sige, at det er en revy, der handler om, hvordan det har været før i tiden, eller at den skulle have et historisk tilbageskuende blik. Plakaten står bare, som den står, og i dialogen med revyen er der netop ikke blevet sagt andet end, at det er en leg med stereotyper. Jeg synes ikke, at man under nogen omstændigheder skal lave den type fremstillinger, siger hun.

Annonce

Revyens plakat er mangfoldig

Revydirektør Mads Nørby er uforstående overfor anklagerne om racisme. Han mener tværtimod at, revyens plakat er mangfoldig.

- Vi har lavet en inkluderende plakat, der lige præcis viser, at der findes stereotyper, som vi tager op i revyen, og derfor er det en relevant plakat, siger Mads Nørby, der indtil videre tager brevet til sine sponsorer ganske roligt.

- De mennesker er i deres gode ret til at sende sådan et brev til mine sponsorer. Jeg føler mig overbevist om, at mine sponsorer vil tage imod det afbalanceret og roligt, siger Mads Nørby, der selv har skrevet til sine sponsorer for at orientere dem om brevet.

- De meldinger, jeg har fået tilbage fra sponsorerne, har været ret enslydende. De er 100 procent bag mig og glæder sig til at se revyen til sommer, siger Mads Nørby.

Annonce

En nødvendig dialog

Folketingspolitiker og skuespiller Roger Matthisen, der både har afrikanske og danske rødder, har også skrevet under på brevet.

- Jeg har skrevet under som skuespiller og privatperson, fordi jeg som skuespiller i branchen flere gange har oplevet at blive diskrimineret og udsat for racisme og fordomme. Det her, synes jeg bare, er endnu en krænkende adfærd i vores branche, som vi er nødt til at tale højt om. Vi er nødt til at tage den ubehagelige samtale om racisme, hvis vi nogensinde skal nå til et punkt, hvor der er lige adgang til magt for os alle sammen, siger han.

Roger Matthisen mener, at plakaten fastholder den måde, man tidligere i historien har anvendt satire og karikaturer til at dehumanisere bestemte folkegrupper, og han mener, at plakaten klart overskrider nogle moralske og etiske grænser for ytringsfriheden.

- Vi bruger heller ikke billedet af den lille flygtningedreng, der skyllede op på stranden på den her plakat, og vi bruger ikke billeder af børn, der bliver fremstillede som sexede og vulgære, som en pædofil kunne lide det. Der ved vi godt, at der er nogle etiske grænser, man ikke overskrider. Men vi har enormt svært ved at lave den her differentiering, når det handler om race og etnicitet, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

En ny kærlighed med svære vilkår: - Det er specielt at fri til en kvinde, når man er gift med en anden

Kultur

Grum fremtidsvision indhentet af corona

Annonce