Annonce
Nordfyn

Operation Dagsværk: 43 gymnasieelever gav et nap med på Nordfynsværkstedet

Kasper Høyer på 24 år har været bruger af Nordfynsværkstedet i tre-fire år, og han fik hjælp af flere gymnasieelever i forarbejdet til en ny sti. Foto: Dorthe Wolff
43 gymnasieelever fra Nordfyns Gymnasium og HF brugte dagsværkdagen onsdag på at arbejde gratis på Nordfynsværkstedet. Formålet med årets Operation Dagsværk er at støtte unge med handicap i Uganda.

Otterup: Æbleplukning, flisesortering, drivhusbyggeri, julepyntsproduktion og affaldsindsamling.

Det og mere til var på programmet for de i alt 43 gymnasieelever, der valgte at bruge onsdagens Operation Dagsværk på at give brugerne af Nordfynsværkstedet en hånd med arbejdet. Der blev gået til opgaverne med stort gå-på-mod, lød det på dagen fra Per Kragh Jacobsen. Han er koordinator på Nordfynsværkstedet, kommunens aktivitetssted for fysisk og psykisk handicappede.

- Det er fornemt, det de gør, og vi fornemmer også, at gymnasieeleverne gerne vil. Det værste var jo, hvis de tog afstand fra brugerne, fordi de er lidt anderledes. Men eleverne er gode til at blande sig med dem, og der er også nogle, der har den der indlevelse og også tid, der skal til for at forklare ting helt nede på jorden, fortæller Per Kragh Jacobsen.

Annonce
Arbejdsopgaverne bød derudover på blandt andet flisesortering. Foto: Dorthe Wolff

Større kendskab

Flere af eleverne som avisen talte med, kendte slet ikke til Nordfynsværkstedet, og det kommer ikke bag på Per Kragh Jacobsen.

- Der er mange - også nogle fra Otterup - der ikke rigtig kender til os. Og der håber vi jo også, at når vi på den måde lukker værkstedet op, så lærer gymnasieeleverne, hvad det rent faktisk er, i stedet for at det bare er et sted, de hører om. Det er super godt.

Selvom det er dejligt, forklarer Per Kragh Jacobsen, at der bliver hjulpet til rundt i Nordfynsværkstedets syv værksteder, er det et lige så vigtigt formål med dagen at få udbredt kendskabet til Nordfynsværkstedet.

- Nu har der jo lige været budgetforhandlinger i kommunen, hvor der har været nogle helt underlige spareforslag på vores område, og der tænker jeg, at det må bunde i en generel uvidenhed om stedet og området som helhed.

Endelig betyder gymnasieelevernes indtog på værkstedet også, at mange af brugerne får en ekstra god dag.

- Brugerne blomstrer op og bliver mere engagerede og mere på. De taler meget mere og vil gerne vise ting frem, som de laver. Derfor giver det også dem en god dag, og der er en masse win-win i det. Vi får selvfølgelig også produceret mere, men det er ikke hovedformålet for os med dagen. Det er, at vi vil vise os frem, lyder det Per Kragh Jacobsen, der er koordinator på værkstedet.

Øjenåbner

Cindy Montero og Lisa Skjødt Hansen har været årets tovholdere på Operation Dagsværk på Nordfyns Gymnasium og HF, og de syntes godt om dagens arbejde.

- Det er fedt at komme herud og opleve noget andet som det her lille samfund, lyder det fra Lisa Skjødt Hansen.

- Jeg synes også, at man får øjnene op for, hvor hyggeligt det egentlig kan være sådan et sted her. Vi oplever, hvor søde folk er herude, og hvor sjovt det er. Vi har i hvert fald grint meget i dag, Cindy Montero. Lisa Skjødt Hansen er enig:

- Der er en virkelig god stemning, og man møder ikke én eneste, der er lidt mut. Alle smiler og vil meget gerne snakke. Det virker som om, at de er glade for at få selskab.

Til spørgsmålet, om pigerne kunne forestille sig senere at tage et job inden for social- og sundhedsområdet, sådan som afdelingsleder for Handicap og Psykiatri, Henrik Hørslev Hansen håber, er svaret klart.

- Det kunne jeg helt sikkert. Men det er ikke noget, jeg lige har tænkt over som en mulighed for, lyder det fra Cindy Montero, der derfor kalder det for lidt af en øjenåbner at tilbringe dagen på Nordfynsværkstedet.

Værkstedsbrugeren Steen Christophersen fik assistance i julepyntsproduktionen af eleverne Marie Lind Knabe (th) og Mathilde Hauge Rasmussen. Foto: Dorthe Wolff
Også her blev der produceret julepynt i lange baner. Foto: Dorthe Wolff
Per Kragh Jacobsen fortæller nogle af gymnasieeleverne om, hvad der bliver lavet af arbejde på metalværkstedet. Foto: Dorthe Wolff
Per Kragh Jacobsen er koordinator på Nordfynsværkstedet. Foto: Dorthe Wolff
For Cindy Montero (tv) og Lisa Skjødt Hansen (th) var dagen på Nordfynsværkstedet en øjenåbner. Foto: Dorthe Wolff
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce